Live Music Odense

TACHYS

Danske Tachys udgav sidste år 3 singler som høstede store roser i både ind- og udland for deres ambitiøse lydlandskab og gennemførte musikvideoer!

Tobias Wilner (Blue Foundation) og Jonas Bjerre (Mew) har siden deres tidlige teenage år arbejdet sammen i forskellige musikalske konstellationer. Tidligst med bandet “Chien Orange” i 90’erne der foruden Bjerre og Wilner også bestod af medlemmer af det der skulle blive til Mew. Bjerre og Wilners musikprojekter har dog altid været midlertidige, periodevise størrelser, og de har derfor selvsagt aldrig tidligere præsenteret et helstøbt fællesprojekt for omverdenen – før nu.

For med sidste års lockdown og de medfølgende aflysninger af turnéer mv., blev der pludseligt frigivet tid til at dedikere sig til noget nyt for dem begge. Og her blev det hurtigt klart at Tachys var en installation, som føltes kreativt frugtbar og som skulle udforskes. Tachys er således hurtigt blevet et kreativt fristed for de to markante musikere, der har fundet en ny kunstnerisk platform for deres idéer, sange, eksperimentering og visuelle kunst.

Tachys er lige dele pop og eksperimentation. Ovenpå et hav af instrumenter, elektroniske teksturer og nostalgiske guitarer føres sangen frem af Jonas Bjerres velkendte lyse vokal, catchy melodier og en skubbende synthesizer-bas. Koncerterne vil blive akkompagneret af originale visuals skabt af bandet.

Tidligere på året udgav de to musikere nemlig den første spæde musik under deres nye fællesprojekt “Tachys”. Debutsinglen ‘When The World Wakes Up’ blev flot modtaget af blandt andet
BBC Radio 6, mens opfølgeren ‘Signify’ opnåede rosende ord fra blandt andre Brooklyn Vegan og senest opnåede tredje singlen ’Magenta’ A-rotation på P6.