Live Music Odense

LEIZURE + MURKY MUNROE

Leizure:

De unge københavnske no-wavere skriver sange, der slår pusten ud af dig, og deres kompromisløse æstetik eksploderer på en scene!

Pumpende basgange, insisterende trommer, distortede guitarfigurer og en skrigende saxofon, smyger sig som et jerntæppe om frontmand Sanderson, der koket og dyrisk, ejer salen – det ene øjeblik crooner han sig blidt ind i dit hjerte, og det næste flår han det ud af dit bryst og brøler mod himlen.

Sidste efterår udgav Leizure debut-albummet ‘Primal Hymns’, som GAFFA gav 5 flotte stjerner og udnævnte til årets bedste postpunk-udgivelse.

(https://gaffa.dk/anmeldelse/147414/postpunk-med-trut-i/).

Kvintetten trækker på nogle dyder, som de er bange for ellers vil gå tabt, og i stedet for at skære det uperfekte fra, bruger de det til at gøre musikken mere menneskelig og ærlig. De oser af elegance, men uanset hvor selvsikkert og yndefuldt, de kaster sig over instrumenterne, er en Leizure-koncert noget beskidt, ukontrolleret, kraftfuldt og intenst.

Murky Munroe:

Bag aliasset Murky Munroe gemmer sig dansk/iranske Mazdak Khosravi.

Født og opvokset i Århus Syd, blev barndomssomrene brugt hos mosteren i Californien. Denne kontrasterende opvækst, bragte et broget lydspor med sig, strækkende sig fra The Supremes og Chaka Khan, over Leonard Cohen, til West Coast hiphop og persisk tresserpop – alt sammen noget der har sat sig i Murky Munroe’s letgenkendelige soul-noir univers.