Live Music Odense

TAMIKREST (ML)

BAREN ÅBNER KL. 13.00

Tamikrest fra Mali spiller medrivende ørkenblues med brug af effektpedaler og djembe-rytmer – Kan klart anbefales hvis du er til grupper som Tinariwen og Bombino!

Hos Tamikrest væves dub, psykedelisk rock og funk elegant ind og ud af hinanden i bandets helt særlige take på den medrivende ørkenblues. Wah-guitar og melodiske vokaler står i front i et lydbillede, hvor groovy basgange og massive djembe-rytmer danner det funklende musikalske bagtæppe.

Siden Tamikrest i 2006 brød internationalt igennem med deres eminente debut, “Adagh”, har de taget såvel publikum som anmeldere med storm og har med base i Kidal i det nordøstlige Mali turneret verden rundt. Det har dog ikke kun været en turbulent tid for Tamikrest, men også for den region deres musik er vokset ud af. Tuareg-folket har historisk været nomader, men de seneste årtier har de været et folk på flugt og levet i borgerkrigslignende tilstande. Situationen afspejler sig naturligvis i gruppens musik, og bl.a. albummet “Chatma” er et poetisk og musikalsk vidnesbyrd om krig og flugt.

“The heaviest desert rock-out yet … Tamikrest’s music blazes with a righteous intensity that is almost scary.”—Songlines (Top Of The World, *****)

Koncerten arrangeres i samarbejde med Tempi og Second to the Left + Koncerten er støttet af Odense Kommune Musikudvalget og Statens Kunstfond.