Live Music Odense

LUX BOREAL – ERLEND APNESETH TRIO (NO) + SLOWBURN

DOBBELTKONCERT

Erlend Apneseth Trio er en af ​​Norges mest innovative og aktive genrefrie bands i disse dage, og kombinerer lyden af ​​norsk folkemusik, jazz og electronica på en meget unik måde!

De har modtaget flere priser og nomineringer for deres tre udgivelser, den seneste er den norske Grammy for deres seneste album Salika, Molika. Omfattende turné i Norge og Europa de sidste fem år har begejstret både nye og tilbagevendende publikum, uanset hvor de optræder.

Trioen består af Erlend Apneseth (Hardanger fele), Stephan Meidell (guitar/live- sampling) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer/percussion).

De er alle kritikerroste kunstnere og komponister inden for deres respektive områder og deres improvisationelle tilgang gør enhver koncert unik.

“Dette er musik af sublim skønhed” Allaboutjazz

Slowburn:

Lars Bech Pilgaards anmelderroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og
internationale jazzscene med 4 kritikerroste udgivelser.

I 2012 udkom debuten Mammut, der som opfølgeren Freiheit fra 2014 høstede pæne ord i bl.a. Undertoner, Berlingske Tidende og Allaboutjazz for sit støjende, men også sarte melodiske univers. Bandets tredje udspil SOM FØR fra 2016 spejler inspiration fra klassisk formsprog, etniske klange og subtile improvisationer i melodisk opbyggende lydbilleder. SOM FØR udløste ligeledes bl.a. en nominering til Carl-Prisen for “årets danske jazzkomponist” ligesom en nominering til bandleder Lars Bech Pilgaard som “årets danske musiker” ved Steppeulv-uddelingen 2018.

I februar 2020 udkom bandets fjerde plade, Folketro. En plade der i modsætning til de øvrige, bærer præg af at have været undervejs i længere tid. Pladen er blevet til i samarbejde med en lang række gæstemusikere på bl.a violin, harmonika og percussion og rummer en større, dybere lyd der trækker direkte tråde tilbage til den nordiske folkemusik.

Slowburn arbejder i et krydsfelt af repetetive ritualistiske lydbilleder, skrøbelige simple melodier og forløsende storladne passager. Musikken kombinerer et særegent miks af no-wave, minimalistisk avantgarde og eksotisk musik både i og uden tempo.

Line-up:

Lars Greve: Bas cl, cl
Thommy Andersson: E-bass
Thomas Eiler: Trommer
Lars Bech Pilgaard – guitar, compositions