Live Music Odense

GIRLS IN AIRPORTS

BAREN ÅBNER KL. 15.00

Ny albumudgivelse af Girls in Airports!

På albummet ’Dive’ dykker de fem musikere i bandet Girls in Airports ind i sig selv og ned i musikken. Som noget nyt er melodierne ikke bærende i musikken, men optræder i stedet som kollektive forløb, der afspejler sindets bevægelser mellem lys og mørke, liv og død, optimisme og mismod.

Det danske band Girls in Airports er til november aktuelle med deres sjette album, der bærer titlen ’Dive’. Det var oprindeligt planen, at albummet skulle udgives på bandets eget label, men de nye indspilninger fandt vej til Sony Music, som står for udgivelsen i samarbejde med bandet.

Lyduniverset er en videreudvikling af bandets genreløse lyd, men bevæger sig mod mere udsvævende passager og psykedeliske stemninger. Musikken tager kompositoriske vandringer i sindet og åbner op for en eksistentiel abstraktion, der afspejler, hvordan de fem bandmedlemmer i mødet med musikken dykker ned i noget, der er større end dem selv og transcenderer dem fra et jeg til et vi.

Den prisvindende dokumentarisk- og filmskaber Andreas Johnsen har skabt en video til hver sang på albummet, som vil blive udgivet løbende omkring releasen.

Albummet er indspillet over fem dage i Black Tornado på Refshaleøen i København, og musikken er mixet af John Fomsgaard og Jens Ramon og masteret af Noel Summerville.

Det danske band Girls in Airports er bosat i København og er en af få unge, danske indie-jazzbands, som er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af et af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale, hvor end de kommer hen. Bandets musik er tidligere udgivet på det britiske label Edition Records, heriblandt albummet ’Live’ fra 2017. Bandet har turneret i lande som USA, Kina, Brasilien, og i det meste af Europa.

Bandet består af Martin Stender på saxofon, Lars Greve på saxofon og klarinetter, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på perkussion og Anders Vestergaard på trommer.