Live Music Odense

~ tegninger af lyd af jaleh negari & koncert af arash pandi

Fernisering af installationsværket ’~tegninger af lyd’ af Jaleh Negari
& koncert af Arash Pandi

OBS: gratis entré~ tegninger af lyd af Jaleh Negari

Den dansk-iranske komponist og trommeslager, Jaleh Negari udstiller i forbindelse med Akademiet for Åben Lytning, installationsværket ~ tegninger af lyd i Rosenbæk Huset.
Udstillingen tager udgangspunkt i forskellige feltoptagelser fra rejser i Danmark, Iran og Indonesien og er et forsøg på at oversætte disse lydoptagelser til andre kunstneriske udtryk og i oversættelsesprocessen lade sig henføre til nye kunstneriske omveje, udvidelser og forandringer.
Fra Rosenbæk Husets loft i den store sal har Negari draperet store dragende og ekspressive billedflader, der fylder rummet med bevægelse og energi. Disse illustrationer er såkaldte grafiske scores, der også fungerer som abstrakte partiturer, som musikere kan omdannes til musik.
Fra 7 små højttalere fyldes Rosenbæk Husets store sal med Jaleh Negaris musikalske fortolkninger af disse partiturer, blandet med de rå og rene feltoptagelser fra Danmark, Iran og Indonesien.
Disse feltoptagelser er først blevet oversat til de førnævnte scores, som så har givet anledning til ny musik, der så har inspireret nye partiturer og på denne måde skabt et feedback-loop mellem forskellige kunstneriske udtryk. Undervejs i denne oversættelsesproces, er de kunstneriske udtryk blevet til selvstændige grafiske og musiske værker.
Installationen ~ tegninger af lyd ledsages samtidig af den fysiske musikudgivelse Weaver ~, der er udgivet på vinyl på Eget Værelse og på kassettebånd på det spanske label Zona Watusa.

Jaleh Negari (eget værelse)
Jaleh Negari er en dansk-iransk komponist og trommeslager. Jaleh Negari arbejder i et felt af ny kompositionsmusik, elektronisk musik og lydkunst, særligt draget af tværæstetiske metoder og samarbejder. Derudover virker hun som soloartist, som trommeslager i bandet Selvhenter og performancegruppen Meshes.
I 2016 debuterede hun som solokunstner med albummet Arch Waves.

Arash Pandi koncert og installationsåbning
Fusioner mellem abstrakt elektronisk musik og traditionel folklore med et af de mest nyskabende navne indenfor den internationale eksperimenterende elektroniske scene.
Til ferniseringen af installationen ~tegninger af lyd, har Jaleh Negari inviteret iranske Arash Pandi til at spille en koncert, der fletter ind og ud af kunstinstallationens temaer.

Arash Pandi er en iransk København-baseret elektronisk musiker, der har været aktiv på den europæiske elektroniske scene i snart 15 år. I sin musik sammenvæver han synthesizere og modular-effekter med klassiske persiske rytmer og melodier til fyldige, soniske tæpper. Kompositionerne spænder fra ambiente orkestrale flade over syntetiske eksperimenter til pumpende iranske pop beats. Pandi arbejder med musikalske konceptuelle narrativer, ofte med en kritisk vinkel på fx dyrevelfærd og klimabelastning eller en socio-politisk kritik af kulturarv.
Arash Pandi er aktuel med det kritikerroste album “Exotic Paradox” (Zabte Sote, 2020), udgivet på den anerkendte iranske elektroniske musiker Sotes label.