Live Music Odense

sulka + mags

DanceLikaMonkey inviterer til brandvarm aften med mags og Sulka!

Bag mags gemmer sig den 23 årige Margrethe fra Ry som ikke kommer ud af en musikalsk baggrund, men hurtigt fandt sin vej ind i sangskrivning, da hun altid har følt sig fuld af ord der måtte have et outlet.

I starten af 2019 udkom debut-singlen ”you’re in his bed, i’m in his head” og tog hermed første skridt ind på den danske musikscene. Efterfølgende singler “I Never Really Liked Your Freinds” og “Play It Cool” er alle at finde på den danske sangerindes mags debut EP ”conversations i’ve had with myself”, som blev udgivet 3 maj 2019.

SULKA kom ind fra siden på den danske rapscene og spiste den til morgenmad. Hendes debutalbum Epoker, produceret og udgivet af Tue Track, er et de bedste danske rap-album i nyere tid, med en stålsat fokus på teknisk raffineret tekstskrivning og levering. I SULKA og superproduceren fra Langestrands værksted handler det om substans og solidt håndværk, snarere end mass appeal.

Selvom SULKAs tunge og selvsikre stemmeføring lægger direkte op til klassisk ’her kommer jeg’-rap, formår den kun 21-årige rapper i stedet at vikle lytteren ind i et svimlende lyrisk univers, der til tider tangerer straight up poesi. Tonelejet svinger fra det smukke til det benhårde, og man er som
lytter ikke i tvivl om, at man møder et menneske med den slags indsigt, man kun får, hvis man kaster sig ud i livet med hud og hår.

Det er kedeligt og uhensigtsmæssigt at smide musik i kasser, men hvis man nu skal gøre det lidt spiseligt: du kan lide SULKA hvis du er mere til MF Doom end Travis Scott, og hvis du hellere vil høre Donuts end 808s & Heartbreak. Sulka gjorde for nyligt god figur som support for Malk De Koiijn i Dokk5000.