Live Music Odense

barbro + helena gao

Barbro:

Tidligere har man kunnet opleve Barbro med ansigtet begravet i en trommemaskine som en del af bandet Jenny, der dyrkede et syntetisk, fandenivoldsk udtryk. Med sit soloprojekt træder Barbro frem i spotlysets skrøbelige rum og skaber en direkte forbindelse mellem krop og musik. Med baggrund i den klassiske musik hengiver Barbro sig til store kompositioner og ballader, men i et nedskrabet, råt format bestående primært af guitar og klaver. Sangene formidler Barbros egen udforskning af identitet og skam. Ved at lægge vægt på den rene sangskrivning og ærlige tekster stiller Barbro spørgsmålstegn ved normative strukturer, og deres dunkle, overtalende lydunivers rammer lige i hjertekulen.

Helena Gao:

Helena Gao kommer fra et multikulturelt hjem. Med en mor fra Kina og en far fra Viborg er hun vokset op med en følelse af at skille sig ud. Som barn forsøgte hun at smelte så meget sammen med sine omgivelser som muligt, og ville helst ikke have bragt sin kinesiske baggrund på banen. Det mindede hende om, at hun blev set som anderledes.

Teenage-årene blev brugt i selskab med Radiohead, hvor både tracklister og tekster blev nøje indstuderet. Helena kunne relatere til rockgruppens melankolske udtryk: “Melankolien og af og til den altopslugende sørgmodighed, som de kunne udtrykke, var jeg virkelig på bølgelængde med. Det gik op for mig, at jeg kunne bruge de klavertimer, jeg havde i baggagen, på at spille de sange, der gav mening for mig emotionelt. Det gav mig et output, når jeg følte mig socialt usikker. Det blev hurtigt til, at jeg skrev mine egne sange.”
Af samme årsag er især Radioheads eksperimenterende harmonikker og alsidige udtryk en stor inspirationskilde til Helena Gao, som i dag går på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Her udforsker hun komposition, produktion og øvrige musikalske evner på mange parametre, og begår sig nu også som DIY-artist.