Live Music Odense

KALEIIDO

”Soundscape Sessions” sætter rammen for unikke intime koncertoplevelser på Dexter!

Bands og artister er kurateret specielt hertil og det er meningen at præmissen skal udfordre publikum og samtidig give netop denne musik optimale rammer.
Det er koncerter der kræver fuld opmærksomhed fra publikum. Det er koncerter der præsenteres uden forstyrrende elementer udefra; i et, så vidt muligt, neutralt, lukket, mørkt og lydtæt rum. På den måde får indlevelsen de bedste kår og sanserne pirres optimalt.

Vi nedskalerer ved disse koncerter Dexters kapacitet til 50 gæster. Man skal være på plads inden koncertstart, ellers kommer man ikke ind. Baren er ligeledes lukket under koncerten.
I det omfang det er muligt, vil koncerterne slutte af med en Q/A med artisten eller bandet, hvor gæsterne kan få mulighed for at høre om kunstnerens egne tanker omkring musikken.

Med afsæt i en stigende hype fra deres koncerter i 2019, udgav duoen K A L E II D O deres anmelderroste debutalbum VOYAGE i år!

Med rødder i jazzen og traditionen omkring improvisation har de på albummet skabt en atmosfærisk og ambient sound, hvor saxofon, guitar, trommer, bas, trompet og ordløs vokal, på indfølt vis smyger sig rundt om hinanden.

Bag K A L E II D O står saxofonist Cecilie Strange og guitarist Anna Roemer, der har baggrund i henholdsvis jazz og pop/rock/indie og med sig på øvrige instrumenter på indspilningerne har de nogle af dansk musiks fineste kapaciteter i form af Kasper Tranberg på trompet, Anders Christensen (AC) på bas, Jakob Høyer på trommer og Stine Steendorph på vokal.

På albummet føres lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kalejdoskop og med deres radikale dogme om at intet er aftalt på forhånd, skubber de til grænserne for, hvad improviseret musik kan være. På indspilningerne er det hørbart at det er ekstremt dygtige og indlevende musikere, der respektfuldt giver plads og lytter til deres medsammensvorne, og helhedsindtrykket er således også at KA L E II D O lyder som én mangeformet og alligevel homogen organisme på rejse ind i nye afkroge af jazzens væsen.

Live optræder K A L E II D O med skiftende besætninger, hvilket gør at deres udtryk og sound også er i konstant forandring og udvikling. Deres helt egen særegne stil har skabt begejstring hos publikum og ikke mindst hos anmeldere i ind -og udland.

Også P8 Jazz har i særdeleshed omfavnet ‘VOYAGE’ der var udvalgt som Ugens Album ved udgivelsen.

 Gaffa (Ivan Rod)
“Kaleiido er navnet på en ny, spændende, dansk duo bestående af saxofonisten Cecilie Strange og guitaristen Anna
Roemer – en duo som jeg klart vil begynde at følge, fordi jeg oplever den som særegen, original og både teknisk og
kunstnerisk vital og suveræn.”

♥♥♥♥♥ Politiken (David A. Dyrholm Nielsen)
“Med duodebuten ’Voyage’ lukker guitarist Anna Roemer og saxofonist Cecilie Strange fuldstændig op for
blændeåbningen, der lader lyset skinne direkte ind i kalejdoskopet, så spejlene og det farvede glas kan danne nye
billeder i bevidstheden.”