Live Music Odense

In Chant fortolker Musikbiblioteket

Den dynamiske duo In Chant (Alvaro Torres/Jesper Nordberg) byder lytteren in til det intuitive, en tilbagekomst til en ceremoniel måde at spille musik på hvor det mest relevante aspekt er improvisationen. Ældgammelt og ungdommeligt, virtuost og intuitivt, jazz og Mellemøsten; de inviterer os at nå frem til det transcendentale.”In Chant (Alvaro Torres/Jesper Nordberg) fortolker Musikbiblioteket” er en forestilling bestående af klaver, kontrabas og udvalgte dele af
Musikbibliotekets samlinger. De to musiker vil, i samarbejde med personale på biblioteket fremføre en koncert hvor forskellige dele af biblioteket fortolkes musikaliskt på forskellige måder. Det kunne være en pladecover, en folkevise, halvandet kapitel fra Miles Davis autobiografi… kom på koncerten for at få vide hvilke dele af arkiverne det drejer sig om, og for en anderledes og nyskabende musikoplevelse.

Den Berlin-baserede komponist og pianist Alvaro Torres er interesseret i dialoger og muligheder indenfor jazz og fri improvisation. Hans arbejde har dybe rødder indenfor vestlig klassisk musik, men holder altid et særligt fokus på at opbygge en unik improvisatorisk æstetik. Han blev færdiguddannet på Conservatori del Liceu i Barcelona i 2016. Siden da har han fokuseret på at optræde og komponere med sine egne projekter, men også som sideman. Samarbejder med forskellige grupper har ført ham til Spanien, Frankrig, England, Schweiz, Østrig, Danmark, Nepal, Colombia og USA.
Jesper Nordberg er en ung kontrabasist, med base i Malmø og København, hvor han studerer på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har arbejdet med en række fremtrædende jazzmusiker, som f.eks. Jesper Zeuthen, Tomasz Dabrowski og Michala Østergaard Nielsen. Med en stor tone og karakteristisk følsomhed for rytmiske forandringer og forvrængninger har han etableret sig som en egen stemme på jazzscenerne i både København og Malmø. Han har et stort interesse for folkemusik fra Balkan, og har samarbejdet med musiker fra Kroatien, Serbien, Bosnien, Makedonien og Rumænien.

Gratis adgang!