Live Music Odense

solvej

Hvad gør man, når man kommer fra Vestjylland og rigtig godt kan lide åben himmel og knælange cowboystøvler?

Det spørgsmål har Solvej stillet sig selv mange gange i de seneste år, og det har nu resulteret i et album, der er en både sanselig og ukunstlet sammensmeltning af Norden og Nashville. Det er det tredje af slagsen, og med udgangspunkt i Vestjylland, traditionel singer-songwriting, alverdens fugletræk og den brede, åbne himmel derover fremskrives et nært og vedkommende univers, der rummer både det store i det små og omvendt, hvor indholdet fremstår råt for usødet og samtidigt præcist og poetisk.

Solvej har indspillet i Nashville, Tennessee, og albummet er efterfølgende blevet produceret i København sammen med Sebastian Martin Munk Autzen (Hymns From Nineveh, Bells Echo m.m.), og i det tætteste samarbejde er pladens lyd landet et sted, som man fx kunne kalde for ‘vestjysk western noir’.

Det er følelsen af at gøre tingene selv, af frihed og længsel, og af at være på vej til noget uden helt at vide hvad. Af asfalten, der toner frem, og en verden, der glider forbi: Lige meget om det jo så er Vestjyllands vidder eller Tennessees Great Smokey Mountains.

“Drømme på dage, hvor tanken er tung” er udkommet på både vinyl, cd og streaming og Solvej besøger DEXTER med sit orkester den 15. juli.