Live Music Odense

turist

Hvis man blander syntetiske Casiokeyboards med Geisha sang, video game scores afro-beat og SPA-musik og derudover tilsætter et slideshow i bedste 80’er-stil med billeder fra mallorcanske grisefester og personlige rejseminder, så har man opskriften på en TURIST livekoncert.

Rasmus Kjær, udgav i november 2019 sit tredje album Turist, og det blev bl.a. kaldt ”my favorite release of 2020” af Parttimeaudiophile.com (US) og”En perfekt eskapistisk charterrejse i et MIDI-elastisk, globalt landskab mødt med tilpas naivisme og oprigtig nysgerrighed.” af Dagens Album (DK).
Live har Rasmus Kjær allieret sig med trommeslager og producer Anders Bach (Erna, HEX m.fl.) og sammen forener de det spraglede musikalske udtryk via eltrommer, synths og diverse samples og effekter.
Alt dette er med til at skabe en koncert som hylder eksperimentet, det ufærdige og det akavede men også det smukke, drømmende og sågar dansable. Publikum får således en autentisk oplevelse – ganske som en ægte turistoplevelse bør være. Og hvad mere kan man ønske sig i en Coronatid, hvor de flestes drømmerejser er sat på standby?

Et par ord mere fra anmelderne:
”introducing new hypotheses about what is and isn’t music.” Parttimeaudiophile.com ”…der en tilfredsstillende fysik over elementerne. Man kan næsten gribe ud efter effekterne.”
Phonopolet.dk
”an upbeat, ironic but always insightful story” Salt-Peanuts
“Jazz played on… cheap synthesizers!” Jazz Press (PL)
“How lego sounds, plugged into the mains!” Hi-Fi World (UK)Om Rasmus Kjær:
Rasmus Kjær er nok mest kendt fra sine samarbejder med danske undergrundsbands som SVIN og Klimaforandringer, men han har også udgivet i eget navn bl.a. orgelalbummet ”Orgelimprovisationer” og jazztrioalbummet ”Broken Bow” (med Kresten Osgood og Jonas Westergaard). Han har modtaget Statens kunstfonds treårige arbejdslegat som del af gruppen Under Byen.

Line up:
Rasmus Kjær: Keyboards, sang
Anders Bach Pedersen: Trommer, synthbas, elektronik m.m.Lyt til albummet her: https://open.spotify.com/album/7KRbN6o47DHjWMzC3RZGjR…