Live Music Odense

THE COLLECTIVE ABROAD

Et internationalt jazzkollektiv inviterer til koncert og jam session med lokale musikere på Dexter i Odense!

The Collective Abroad præsenterer deres nyeste musik i anledning af deres kommende turné i Danmark, Sverige, Tyskland og Holland. Donatas Petreikis (Odense, LT) deltager i koncerten ved Dexter, hvor der efterfølgende åbnes der op for en jam session. Bandets sommerturné vil styrke internationalt samarbejde i en tid hvor samfundet i Europa langsomt åbner op.

The Collective Abroad opstod efter et internationalt projekt mellem syv europæiske musikkonservatorier. I maj 2019, mødtes en håndfuld af særlige talentfulde studerende i Hamborg (DE) for at forberede en koncert til Elbjazz Festival. Efter én uge spillede de deres original musik ved en af de største europæiske festivaler. Koncerten blev en stor succes og alle ville fortsætte med at spille sammen. Hvad begyndte som et akademisk projekt, blev til et intensivt internationalt samarbejde, da medlemmer fra The Collective Abroad besluttede sig for at producere og spille musik sammen på trods af af distancer og grænser mellem dem.

The Collective Abroad har siden 2019 spillet koncerter på festivaler som Elbjazz (Hamburg, DE), Swingin’ Groningen (NL), Aarhus Jazzfest (DK) og Vinterjazz (DK). Debut pladen L!VE at HUSET blev udgivet på en turné i Danmark og Tyskland i juli 2020. Deres nyeste plade “The Cycle” bliver udgivet i oktober 2021.

Nogle af de mest talentfulde musikere vil deltage i The Collective Abroad’s koncerter i Aalborg, Odense, Stockholm og Hamborg. Bandet vil forbinde musikere og publikummer på tværs af grænser gennem et extraordinært sammenspil og internationalt samarbejde. Donatas Petreikis (Odense, LT) deltager fuldtid på turnéen i juli og Clara Fornander deltager i koncerten i Stockholm.
The Collective Abroad udfører et stort udvalg af moderne og nutidige improviserede musikstykker af høj kvalitet, der afspejler forskellige musikalske baggrunde af de syv medlemmers hjemmescener: Hamborg, Berlin, Amsterdam, Aalborg, Vilnius og Groningen. Hver af deres koncerter og albums indeholder syv kompositioner og syv forskellige former for improvisation. Bandet er inspireret af kunstnere som Ambrose, Walter Smith III, Maria Schneider og Ben Wendel. The Collective Abroad giver lytteren en oplevelse af musikken, som tager udgangspunkt i gennemarbejdede kompositioner med plads til improvisation.

Debut pladen L!VE at HUSET blev indspillet i Danmark og udgivet under en turné i Danmark og Tyskland i juli 2020.