Live Music Odense

knægt

Siden udgivelsen af debutsinglen ”Byens Mindste Spil”, der udkom som computerspil sidste år, har Knægt forsøgt at flygte fra sine egne og andres følelser ved hjælp af sin livlige fantasi, latter og motorcykel!

På debut-EPen ”Tragisk Komedie” må den 28-årige sangskriver bag, Malte Nordtorp, dog se sig midlertidigt indhentet af virkelighedens alvor i 5 forskellige scenarier, hvor både mere og mindre velansete overlevelsesteknikker bliver afprøvet. Dagdrømmerier, ansvarsfralæggelse, selvironi og sarkasme kan nævnes blandt andet.

”For jeg ved at du glemmer alt dit stress, hvis vi nu bare griner lidt af Ross”– messes der f.eks. med tyk sarkasme i luften på ét af EPens dynamiske højdepunkter, mens dramatiske strygere fyger rundt i luften som faldne efterårsblade ovenpå et støt frembrusende indieband.

Der er stadig humoristiske undertoner at spore i både tekst og musik i de naivistiske hverdags-indie-fortællinger særligt i indledningen af ”Tragisk Komedie”, hvor Knægt undviger at blive intimideret i eget hjem af en emsig ejendomsinspektør eller glemmer at ringe til brandvæsenet fordi han lige skal have noget fedt content til SoMe. Men følelseslivet indhenter os alle sammen før eller siden og det magiske skjold af selvironisk distance nedbrydes heldigvis også i større glimt i løbet af EPen.

”Hvis ikke det var for min ironiske selvdistance havde mit selvværd været porøst som en svamp. Men jeg har også fundet ud af at jeg ikke kan grine mig ud af alle situationer – selvom humoren stadigvæk kan tage det meste af melankolien… heldigvis. ” – Knægt

Udover sit faste band og en håndfuld studiemusikere er ”Tragisk Komedie” blevet til i tæt samarbejde med producer Simon Wetterstrøm Mariegaard (Kogekunst, Hjalte Ross), der – ifølge Knægt selv – har været med til at tilføre produktionerne en tiltrængt mængde opfindsomhed og revner. Resultatet er et ihærdigt forsøg på at lade det uperfekte og kaotiske sameksistere med visionen om at nå ud til et bredere publikum.