Live Music Odense

afenginn

Trinløs nordisk gloom og ekstatisk bombastik venter, når prisvindende Afenginn gæster Studenterhuset under i 2021.Afenginn har, siden de i 2002 på kom frem som et frækt og uregerligt barn, opbygget et ry som et virtuost og fremragende liveband med hundredevis af koncerter over hele verden på samvittigheden. Herhjemme har Afenginn modtaget et utal priser og udmærkelser, bl.a 8 Danish Music Awards, Carl Prisen, DMAs Live-pris, Kunstrådets Ung Elite Satsning med flere.
Med et instrumentarium bestående af klarinet, violin, mandolin, cello/bas, piano og trommer har de på een gang et intenst og tilbagelænet sammenspil præget af stor spilleglæde og virtuositet.
Afenginns originale og grænseløse musik udspiller sig i et særegent musikalsk univers, der byder på alt fra hæsblæsende rytmer i alle tænkelige taktarter, stille og meditative øjeblikke og virtuost, nærmest psykedelisk sammenspil. De nærmest klassiske tonelandskaber væver sig sammen med etniske influenser og kontrasteres af højenergiske passager, der båres frem af rå følelser, og formår at skabe musik der kombinerer enkle melodiske motiver med komplekse, matematiske strukturer.
Afenginn har udgivet 7 anmelderroste og prisvindende albums; optrådt på tv, radio, festivaler, koncertsale og venues over det meste af kloden – alt fra Bellevue Sommerballet og Roskilde Festival i DK til SXSW i USA og en fiskekutter på Færøerne. Et enestående live-band!