Live Music Odense

NYT BLOD #18

GIRLCRUSH/KAMMA/REVEAL PARTY

Kom med når vi åbner dørene til 18. udgave af NYT BLOD.
Denne aften til lyden af queer feminist pop-punk, lofi indierock og shoegaze, midwest-emo og bedroom-pop når Girlcrush, Kamma og Reveal Party holder hof!

GIRLCRUSH
Queer-feministiske girlcrush skriver tekster om sexisme, emotionel vold, angst, vrede og afmagt. Den 20. november 2020 udgiver bandet deres selvbetitlede debut EP.

Pop-punkerne girlcrush har fundet sammen omkring en fælles vision: at sprænge rammerne for alt fra kønsopfattelse og kropsidealer til seksualitet og kærlighedsrelationer. De siger fra og siger deres mening – og de omfavner deres smerte i det fællesskab, de har med hinanden.

Bandet udgøres af Nat, Andrea og Marie, som for få år siden fandt hinanden gennem et opslag i facebookgruppen ‘Ugidelige Feminister’. Her søgte Nat medlemmer til sit nye projekt med tilhørende disclaimer: “Jeg kan spille lidt guitar og klaver og synger forholdsvis dårligt men det går.”

Selvom ingen for alvor havde spillet et instrument før hoppede Andrea og Marie med på vognen, og på trods af både skepsis og mansplaining fra deres musikinteresserede omgangskreds (for “man kan da ikke kalde sig et band, når man dårligt nok har lært at spille på et instrument”), blev de kort tid efter booket på Roskilde Festival uden at have udgivet noget musik endnu(!).

I deres tekster sætter de fokus på alvorlige emner med både ærlighed og charme, og med tekster der både er vrede og søde; rå og fængende.

Den 20. november 2020 udkom debut EP’en “girlcrush” via W.A.S. Entertainment.

https://www.facebook.com/girlcrushband

KAMMA
For 26-årige Signe Rønsov er “Kamma” ikke bare et hvilket som helst musikalsk projekt. Det er et rum, hvor den talentfulde sangerinde og sangskriver har skabt plads til at udtrykke alt det inderste, det skrøbelige og det intime. Her kan hun få luft, råbe højt og sætte grænser – og samtidig sætte ord på et liv, der har rummet mange følelsesmæssige op og nedture i kraft af en til tider meget smertefuld fortid.

Til foråret er Kamma klar med sin debut EP “Momentary emotions”, som er skrevet og produceret i samarbejde med Sune Rose Wagner (The Raveonettes, Psyched up Janis). Sammen har de skabt et alternativt popunivers, der trækker tråde tilbage til ikoner som Bjørk og Kate Bush med et moderne tvist i produktionen

REVEAL PARTY
“Reveal Partys ‘You Stole a Year of My Life’ er en mestendels intim ep, hvor de stille, forvrængede guitarfigurer udgør en smuk baggrund for forsanger Emily Holm Nyhuus’ rolige vokal og personlige tekster.” ★★★★★ – Soundvenue
”Sårbar, samfundskritisk debut fra dansk debutant” ★★★★ – Gaffa

Det er gået stærkt siden Reveal Party i Juli måned satte sig selv på landkortet med debutudgivelsen You Stole A Year of My Life der som navnet antyder, er resultatet af en vigtig periode i forsangerinde Emilys liv. Som trans-kvinde oplevede Emily, hvor svært det er at møde omverdenen, når du ikke ligner dit identificerede køn. I 15 måneder måtte hun vente på at få de hormoner, der skulle til, for at hun ikke længere skulle have angstanfald over at miste håret på sit hoved på grund af testosteronen i hendes krop.

Lovprisning fra anmeldere, interview i Go’ Morgen Danmark samt international opmærksom understøtter det faktum at Reveal Party er et af årets mest interessante bands på den danske
musikscene.
“You Stole A Year Of My Life” er en konkret historie – det er ventetiden hos Center for Kønsidentitet for at komme på hormoner. Et år fyldt med depression og afmagt, og som i sidste ende resulterede i selvmordsforsøg. Men EP’en er samtidig en lille musikalsk perle der trækker på referencer fra både shoegaze, midwest emo og bedroom-pop.

https://www.facebook.com/revealpartyonline/

Kl. 20.00: Reveal Party
Kl. 21.00: Kamma
Kl. 22.00: Girlcrush

Dørene åbner kl. 19.00
Fri Entré for Residents, Studerende og alle under 20 år.
Store Fadøl til 30 kr. hele aftenen.