Live Music Odense

DONNY MCCASLIN FEAT. JASON LINDNER, TIM LEFEBVRE & NATE WOOD (US)

Få dage før sin død i januar 2016 udgav David Bowie sit sidste album, Blackstar. Mens pladen repræsenterede et endepunkt for den legendariske kunstner, markerede den samtidig en ny begyndelse for jazzmusikeren Donny McCaslin, der, bevæbnet med sin saxofon, var med til at definere Blackstars visionære stilistiske fusion.

To et halvt år efter udgivelsen af Blackstar, vendte McCaslin tilbage med et nyt album, Blow., og et nyt statement, der fuldt ud realiserer Bowies indflydelse og McCaslins udviklede kunstneriske retning. “Før jeg arbejdede med ham, så ting som dette ikke ud til at være muligt for mig,” siger McCaslin om Blow., der er det mest vovede værk i sin to årtier, GRAMMY®-nominerede karriere. På trods af McCaslins omfattende og roste karriere – han voksede op med at spille med sin fars jazzensembler i Santa Cruz, Californien, gik på Bostons anerkendte Berklee College of Music og begyndte sin pladekarriere i slutningen af 90’erne – ændrede samarbejdet med Bowie, Donnys tilgang til hvordan han greb sit håndværk an. “Bowies æstetik i studiet var: ‘Gå efter det, du hører, lad være med at bekymre dig om, hvad det kommer til at blive kaldt eller kategoriseret som’,” husker McCaslin om det afdøde ikon. “‘Lad os have det sjovt. Lad os lave noget musik.’” Den filosofi har McCaslin taget til sig.

McCaslin antyder endnu engang en ny retning på sin seneste single “Reckoning”, der med et sydende snit, blander alt-rock, jazz og suggestive rytmer – men det er bare en af de mange smagsvarianter, han udforsker på det kommende album, som er med i bagagen når han på sommeren tour gæster Posten i Odense.
Omgivet af et førsteklasses cast af musikere, der inkluderer Jason Lindner (keys), Tim Lefebvre (bass), Nate Wood (drums) anvender McCaslin sine jazzrødder på spændende møder, hvor nye retninger konstant bliver udforsket uden at det på nogen måde føles forhastet.