Live Music Odense

røde himmel // Martha Elizabeth + Homesickness

Martha Elisabeth er et nyt talent på den danske musikscene. Hendes eksperimenterende popkompositioner er både en hyldest til det enkle og simple, men også til det komplekse og storslåede. Hendes tekstunivers bevæger sig tit i en balancegang mellem smerte og kærlighed. Martha Elisabeth laver netop musik der hylder kontrasterne. For i mødet mellem hårdtslående elektroniske elementer, fingrespil og smukke fraseringer, opstår et musikalsk spændingsfelt der skaber de perfekte rammer for Marthas meget genkendelige vokal.

På Marthas debut EP “LUCY” som udkom i juni 2020, bliver man bombarderet med uforudsigelige strukturer men samtidig fyldt med ørehængende melodier. Soundvenue skriver “Det er tydeligt, at Martha Elisabeth er en af de dygtigste og mest ambitiøse nye skikkelser i artpop vi har herhjemme”. Martha Elisabeth trækker tråde fra mange forskellige genre, faktisk helt fra klassisk singer-songwriter, hårdtslående elektronisk musik til avantgarde pop og RnB. I dette genre bøjende univers nedbrydes og dekonstrueres de gængse mønstre som vi oftest ser i popmusikken. På trods af Marthas innovative forståelse af genre, har det lykkedes hende at få radio debut på hhv P3 og P6 med 4 ud af de 5 numre på Ep’en.

Homesickness:
Malthe Junge’s sange er en samling af akustiske kompositioner og tekster, som berører mentalt helbred, hylder kærligheden og den åndelige udvikling.
Sangene Malthe Junge har skrevet og indspillet i vinteren og foråret 2021, er en oversættelse og et produkt af definerende omstændigheder, som har påvirket Malthes udvikling – i hjertet, i sjælen og musikalsk.
Sangene berører et liv med PTSD og helbredelsen af diagnosen og den første oplevelse med dyb ende- og egoløs kærlighed – essentielt handler sangene om frigørelse og taknemmelighed.