Live Music Odense

fra det onde

Der er lagt op til en aften ud over det sædvanlige, når vi tager et tungt og rocket dyk ned i jazzsmeltediglen med norske Fra Det Onde!

Tilbage i januar mødtes tre af Norges mest vitale musikere til en unik indspilningssession, og i samarbejde med den legendariske musiker og producer, Emil Nikolaisen, var Fra Det Onde født. Resultatet fra mødet blev det enestående album af samme navn, som udkom på El Paraiso Records sidste år, og placerer trioen på skuldrene af de store amerikanske mestre inden for improvisation og den europæiske tradition for elektrisk jazzpoesi.

Fra Det Onde dækker over et fuldstændigt vanvittigt niveau af musikalske kræfter med tre musikere, der med baggrund i et utal af bands har bevæget sig i et hav af forskellige retninger indenfor musikkens verden. Olaf Olsen er – foruden sit lange hippiehår og brede smil – nok bedst kendt for at sidde bag gryderne i det berømte progensemble, Bigbang. Rune Nergaard har for længst bevist sine evner som bassist, når han pløjer sin Rickenbacker i supergruppen, Exoterm, og sidst men ikke mindst har trompetist, Erik Kimestad Pedersen, fra den sydlige spids af Norge spredt nye ringe i den københavnske jazzsump, siden han flyttede til landet.

“Fra Det Onde is this anomaly in the world of modern jazz. It swings and sways like the best hard bop and fusion does, but Emil Nikolaisen gives the proceedings a truly rock and roll spirit. Free form space jazz from some other dimension” – Complex Distractions (8,5/10)

Hvis du er med når vi snakker dyster jazz, kan du altså roligt glæde dig til, at Fra Det Onde sætter ild til DEXTER torsdag d. 19. november!