Live Music Odense

NØX + BINÆR

NØX er en fjern slægtning til den mere kendte Nyx, der i den græske mytologi tituleres som nattens gudinde!

Der er dog ikke noget mytologisk over NØX, hvis fornemmeste royale titel er dronning af rendestenen. Et stjerneskud på afveje, som alt for tit flyver alt for tæt på solen. Men hvor brændte
børn som regel skyr ilden, vælger NØX at lege med den i stedet, når hun tramper ind i vokalboksen og sætter ild til hele pisset.

I en klassisk kombination af stærk lyrik og endnu stærkere rusmidler beskriver NØX livet som slum-majestæt. Hun leverer nyrehug og slangebid med et rapteknisk og sprogligt overskud, som de
fleste danske rappere kun kan matche i deres våde drømme. Musikken er dragende, og sjældent har dødsangst og ghetto-romancer været omgærdet af så meget coolness, som når NØX spiller op til kinddans og moshpit.

Bag enhver rapkæftet kvinde står som bekendt en stærk mand og i NØX’s tilfælde er der tale om dansk rap sværvægteren Xeren, der er kendt for at producere bangers i grænselandet mellem moderne trap og oldschool samplebaseret golden age hiphop. Det lyder så både djævlene og englene synger, når NØX vrider sin vokal rundt i Xerens signaturlyd, og man skal være et særdeles forstokket røvhul for ikke at blive fascineret af deres fælles lydunivers.

NØX blev i dette år en af de 10 finalister i Karrierekanonen.

Binær er et makkerskab mellem to af landets teknisk og lyrisk dygtigste rappere flankeret af en af de stærkeste hiphop-producere. Trepac og Mund de Carlo på mikrofonerne og Xeren på knapperne.

I 2016 udgav Binær albummet ’Umage’ og i efteråret 2019 droppede opfølgeren til den anmelderroste debut. DK’s mest aktive hiphop-blog ’Det Godt Nok’ tildelte to’eren, ’Gods’ fem stjerner med bl.a. følgende ord:
”De leverer højdepunkt efter højdepunkt, og tilføjer en god håndfuld stærke numre til et allerede skræmmende stærkt bagkatalog. Trepac og Mund de Carlo er pt. de teknisk dygtigste rappere vi harherhjemme. Ikke nok med det, så er deres tekster vedkommende, rammende og så enormt velskrevne og gennemarbejdede at deres arbejdsmoral og kærlighed til håndværket siver ud i gennem højtalerne. Alt dette gør, at ’Gods’ uden tvivl er årets allerbedste udgivelse”.

Oplev to af de bedste live-rappere herhjemme med en af spillets varmeste producere i ryggen.
Binær or be square