Live Music Odense

little north

Der en lang og veldokumenteret tradition for Skandinavisk musik som tilfører melankolske Nordiske lydlandskaber til jazzens dybe grundstamme!

Den unge danske klavertrio Little North er ingen undtagelse til dette, men deres tredje album, “Finding Seagulls”, er et helt nyt og friskt kapitel i denne rige traditions saga. Trioens forrige album høstede flotte anmeldelser og har bl.a. formået at være ugens plade på P8 Jazz, hvor albummet også har været i rotation.

Til trods for pandemien har trioen turneret flittigt rundt i det ganske land i efteråret 2020, og har spillet for både unge og gamle, så forskellige steder som højskoler, biblioteker og mindre spillesteder.

Trioen tilbragte deres dannelsesår med at spille og komponere musik sammen, og har udviklet en fælles kemi og intuition, som langt overstiger deres unge alder. De bevæger sig ubesværet i grænselandet mellem komposition og improvisation og deres poetiske og melodiske spillestil gemmer ofte på en dyb kompleksitet, som ligger og lurer lige under overfladen.
Om albummet udtaler gruppen selv: “Albummets titel er en metafor for den evige søgen efter land i et hav af endeløse muligheder. Når en havmåge viser sig på det åbne hav er det et tegn på at der er land i nærheden. Som trio er vi konstant på jagt efter nye melodier og nye historier.” “Finding Seagulls” repræsenterer denne søgen.”