Live Music Odense

JOHNNY RAWLS (US)

Johnny Rawls er en soulblues -legende. Faktisk beskriver udtrykket “soul blues” hans musik fyldestgørende!

Med en karriere på mere end 50 år har han prøvet det hele og er da også anerkendt internationalt som både producer og sangskriver.

Blues Music Awards, Blues Blast Awards, Living Blues Awards og W. C. Handy Awards har alle anerkendt Johnny med flere priser og nomineringer, herunder Soul Blues Album of the Year og Soul Blues Artist of the Year. Living Blues Magazine beskrev ham som en “soul-blues renæssancemand”.

Født i Columbia, Mississippi i 1951, hvor Johnny voksede op i byen Purvis. Johns interesse for musik begyndte i den tidlige barndom. Han startede med at spille klarinet i skolebandet, da han gik i 5. klasse. I løbet af de næste par år tog han eksamen til saxofon, trompet og andre instrumenter. Johnny blev interesseret i guitar, da han hørte sin bedstefar spille en julemorgen og som 13 -årig tog han for alvor guitaren op. Johnsons gymnasielærer på gymnasiet havde et professionelt band, der støttede turnerende soulartister og bad Johnny om at slutte sig til sit band som saxofonist. Dette begyndte Johnny’s professionelle karriere, og i en alder af 15 støttede han kunstnere, herunder ZZ Hill, Little Johnny Taylor, Joe Tex og The Sweet Inspirations på deres ture i sydøst. I midten af ​​1970’erne blev Johnny bandleder for soulsangerinden O.V. Wright, og turnerede med O.V. indtil hans død i 1980.

I 1985 begyndte Johnny at turnere som soloartist og har udgivet mere end 15 albums siden sit debut soloalbum, Here We Go, i 1996 på JSP Records.

Hidtil har ti af Johnnys albums været nomineret til Soul Blues Album of the Year, hvor “I’m Still Around” vinder i 2019 og “Ace of Spades” vinder i 2010.

Med sin udgivelse i 2018, “I’m Still Around” og senest “where have the soul men gone” fra 2020, vender Johnny tilbage til sine rødder i Mississippi Soul Blues. Alle sangene på disse, afspejler hans yndlingsemner – kærlighed og taknemmelighed for livet.

På den seneste udgivelse “where have the soul men gone” fra 2020 fortsætter

Johnny Rawls må siges at være en sand “road warrior”. Han turnerer udførligt i hele USA og internationalt og spiller cirka 200 koncerter hvert år.