Live Music Odense

fugleflugten

Fugleflugten – som tidligere er kendt for at blande genrer såsom postpunk, shoegaze og dance  – bevæger sig på albummet ‘Æon’ væk fra det tidligere storslåede og klangvåde univers, hvor der i stedet er gjort plads til skrøbelighed og nærvær. En personlig plade om at give slip og lade sig drive med gennem livets faser. Det understøttes af en lydside, der fører lytteren gennem kontrastfulde landskaber, hvor sampling og remixing går hånd i hånd med indspillet instrumentering.

Der skrues op for kontrasterne i Fugleflugtens lydunivers, når storladen melankoli smelter sammen med berusende vildskab. Båret frem af eksperimenterende beats og melodiøse guitarer præsenterer de fire venner i bandet lytteren for et fortryllende univers. Her findes fortællinger om ukuelig længsel, frihedens vingesus og uforsonlig kærlighed. Om samhørighed, inderlighed og fabeldyr. Rasmus Ydes karakteristiske og kraftfulde vokal leder gennem de drømmende lydlandskaber, hvor kun nysgerrighed og lyst sætter grænser for fantasiens forløsning. Hans lyrik spænder mellem det umiddelbare og det storslåede – det hverdagslige og det ophøjede. De spejles i lydsiden og skaber tilsammen et sjældent set helstøbt univers.

Med to stærke EP’er, det anmelderroste debutalbum ‘Morgenlysskær’ og det nye album ‘Æon’, står det efterhånden klart, at Fugleflugten er kommet for blive. 

Der er lagt op til en fest, når Fugleflugten spiller spritnye toner fra det kommende album og heller ikke snyder publikum for numre fra tidligere udgivelser.