Live Music Odense

NIKOLAJ HESS, SPACELAB & STRINGS

Projektet er udkrystallisering af den internationale jazzpianist og komponist Nikolaj Hess’ dybdegående arbejde med strygere og trio, og samarbejde med stjerneviolinisten Cæcilie Balling!

Det udmønter sig i kombinationen af den filmiske nordic cool supertrio Hess/AC/Hess Spacelab med Nikolaj Hess’ virtuose klaverspil i telepatisk sammespil med AC og Mikkel Hess’s unikt musikalske bas-tromme spil, og den klassiske strygekvartet Strings med Cæcilie Balling og Josefine Opsahls kreative og nyskabende duo “Inventions” som grundkerne.

Det har været en vigtig bagvedliggende ide at integrere de to verdener og hver for sig både storslåede og ultranærværende orkestertyper, i et nyt helstøbt fælles udtryk.

Det er hjerteskærende smukt, poetisk, groovende og energifyldt, med et repertoire bestående af Hess’ kompositioner, eksperimenter med kvartetmusik fra den klassiske verden og afstikkere til jazzkomponister som Duke Ellington – samlet i smeltediglen mellem jazz, nordisk og klassisk.

“Simply put, these guys are the best piano trio in Denmark, and Nikolaj Hess is one of the most inventive jazz pianists working today” (Mitch Myers Magnet Magazine 2019)

“A delightful, reflective, almost pastoral use of light and shade. If Chopin had been born in New York and received tuition from say Bill Evans or Keith Jarrett he may have sounded like this” writes ‘Bebop spoken here’ (UK) beautifully about Nikolaj Hess.

“Der er vist ikke mange af de tilstedeværende ved torsdagens åbningskoncert, som vil benægte, at de havde en musikalsk oplevelse for livet. Et fuldstændigt flot og fantastisk lydbillede udspillede sig med et ensemble i topform.Et fuldstændigt flot og fantastisk lydbillede udspillede sig med et ensemble i topform. Strygerne leverede en imponerende præstation, mens pianisten og kapelmesteren Nikolaj Hess sammen med sin rytmegruppe spillede formidabel på alle tangenter. Det var klassisk musik i frontal sammenstød med jazzen. Som perler på en snor fik vi serveret det ene medrivende nummer efter det andet – små stykker af bl.a. Ravel og Shostakovich blandet smukt og opfindsomt med medlemmernes egne kompositioner. Et inferno af toner og rytmer rullede hen over scenen i et hæsblæsende tempo tilsat fjerlette og skrøbelige øjeblikke. Tilbage sad man målløs og bevæget – og samtidig kisteglad.” Giant Steps August 2020