Live Music Odense

NIKOLA BANKOV BAND (SK/DK) + ORGELDUO

Årets Nye Navn – Danish Music Awards Jazz 2020

Den prisvindende altsaxofonist Nikola Bankov, beskrevet som “Bright young cat with fresh grooves” – (ALL ABOUT JAZZ) er kun 22 år gammel, og han skubber virkelig grænserne for sit instrument, og har lige vundet den prestigefyldte Danish Music Awards Jazz 2020 i kategorien “Årets nye navn”.

Han stammer fra Slovakiet og flyttede til Aarhus da han blev optaget på konservatoriet i byen. Han har tidligere studeret både på Berklee College of Music og Conservatorium van Amsterdam, og han er kendt for at være en hårdtarbejdende musiker og en sympatisk fyr, der brænder for sit musikalske virke. Derfor satser han også på at udkomme med  nyt materiale i 2021.

Med sit debutalbum ”Bright Future” fra 2019 er Nikola braget ind på den internationale jazzscene med en forfriskende og original lyd, der er kombineret med inspirerende og fængende melodier.  På albummet medvirker desuden den verdenskendte tenorsaxofonist, Seamus Blake (USA), og musikken kombinerer moderne jazz og elektronisk musik på en måde, der skaber en frisk lyd og unik liveoplevelse.

Nikola Bankov Band består af nogle af de bedste og mest efterspurgte unge jazztalenter herhjemme.

Line-up:
Nikola Bankov – altsaxofon
Jonas Gravlund – guitar
August Korsgaard – klaver
Jens Mikkel Madsen – bas
John Riddell – trommer

“Når man stakåndet har ladet BRIGHT FUTRE bundfælde sig, må man konstatere at det er en kompromisløs kapelmester og gruppe af musikere, som serverer nutidig, skarpt formuleret jazz, der både rummer stor rytmisk vitalitet og samtidig levner dygtige instrumentalister rum til at udfolde sig.” – JAZZSPECIAL.DK

Orgelduo:

Velkommen til Orgelduo og deres magiske univers med debutpladen ”OrgelDuo Travels the World”.

Simon Eskildsen (Hammond orgel/ Aarhus Jazz Talent 2019 ) og Daniel Sommer (trommer ) er begge professionelle musikere med flere anmelderroste udgivelser og projekter bag sig, og nu har de kastet sig over dette funky jazzy univers med både lydside og tegneserie som visuals til koncerterne.

Her følger vi to pensionerede danskere på nye eventur rundt i verden – alt materiale komponeret af de to og tegnet af Simon.

Et nyt spændende navn med medrivende beats og samtidig et forrygende tegneserie univers, som garant for en hip stemning.