Live Music Odense

TIM SCHOU

Tim Schou er kendt som den couchsurfende singer-songwriter, der opgav det normale livs holdepunkter, for at rejse verden rundt. Efter 7 lærerige og inspirerende år som musikalsk, jordomrejsende vagabond, er Tim landet i København. Med i baggagen har han sit debut album og en dokumentarfilm!

Tim Schou er trukket i arbejdshandskerne. Med over 150 intimkoncerter på to år, og et hav af studiesessions, varmer den danske singer-songwriter op til et særdeles spændende 2021, med debutalbum, dokumentarfilm og endnu flere koncerter.
2020 bød på singlen ”Where You Are”, som fik en flot modtagelse og lå i top 100 på den danske airplay chart 10 uger i streg. Singlen, som blev udgivet i samarbejde med det engelske Londonlabel PIAS, fik airplay i 12 forskellige lande, og blev blandt andet featured af MTV i Tyskland. Dertil blev han inviteret i studiet hos Go’ Morgen Danmark, for at spille en akustisk udgave af singlen. Derudover erstattede han Justin Timberlake i den danske version af Dreamworks filmen ”Trolls på verdensturné”. På Spotify har han netop rundet 15 millioner streams, og på DR’s radiokanaler er han blevet afspillet over 3200 gange.

Det tyder altså på at Tim Schou bliver svær at ignorere i 2021; I november udgav Go Go Berlin EP’en LYFE, hvor Tim var sangskriver på singlerne ”Struggle Is Real” og ” ”I Never Meant To”. Det samme var han på Kill Buzzbee’s ”Save Yourself” samt Liberty’s (Mattias Kolstrups) ”I’m Back”. Derudover har han i løbet af året arbejdet med sangskrivere og artister som Iris Gold, Ella Henderson, Viktoria Siff, Freja Kirk, Sick Individuals samt Texas-duoen KTJ & Carly.

I oktober, 2020, havde dokumentarserien ”Et Giftigt Venskab” premiere på DR3. Her fulgte vi Tim og dokumentaristen Lukas Valentin, i forløbet med at skyde den dokumentar, der er planlagt til foråret i forbindelse med debutalbummet rammer gaden. Hvor DR3 serien levererede “prime time” underholdning og drama, er den kommende dokumentar et større indblik i den lange, hårde og interessante rejse som Tim Schou har været på. Lukas og Tim begyndte optagelserne i 2016, og har fulgtes ad som tætte kammerater lige siden.

Se “Et Giftigt Venskab“ her: dr.dk/drtv/serie/et-giftigt-venskab

Tim Schou startede vinteren med en udsolgt tour og indledte denne med to udsolgte koncerter i skuespilhuset på det Kgl. Teater. Sideløbende har han haft travlt i studiet og skrevet sange til sit kommende debutalbum ”HERO/LOSER”, hvor han i allerhøjeste grad markerer sig som en dygtig sangskriver og vokalist.

Sammen med albummet kommer singlen ”Mad Love”, hvor det unge danske stjerneskud Sophie Darum er med som feature. Den smukke duet er skrevet i samarbejde med den prominente engelske artist og sangskriver Ella Henderson.

Albummet og den dertilhørende single, handler ifølge Tim om den personlige rejse han de sidste 7 år har været på som jord-omrejsende vagabond, sangskriver og popmusiker.

Det har været en tid med op og nedture; både når det kommer til kærlighed såvel som karriere og deraf titlen ”HERO/LOSER”.