Live Music Odense

COLLIDER

COLLIDER er euforisk drømmende guitarmusik med en aggressiv, eksplosiv undertone – et svimlende sug ind i en malstrøm af hvirvlende whitenoise, der fordrer total overgivelse og uundgåeligt får tilhørerne til at snappe efter vejret!

Hos Collider blandes indtryk fra 90ernes shoegaze, slacker og twee på fornemste vis i en hyper-omskiftelig og voldsom leg, båret på lige dele svævende dreng/pige-vokaler og intense riffs – og munder ud i forfriskende uforudsigelige lydlandskaber med en helt særegen kompleksitet og eufori!
Collider spillede Roskilde Festival 2019 på Rising-scenen og samme år udkom også det anmelderroste debut-album “-><-” på det Københavnske pladeselskab Escho.

Derudover rummer Collider’s koncerthistorik bl.a. en mini-tour til Californien, festivaller i Holland og Sverige, koncert på Dansk Live’s årsmøde og projekt Noooooo Daylight sammen med Thurston Moore fra Sonic Youth – foruden naturligvis en lang række koncerter og festivaller i Danmark!
Bandet har lige nu en ny udgivelse på vej, som forventes at lande i foråret 2021!

pressen skrev:

”I selskab med Collider lyder verden igen, som om den tilhører elguitaren og guitarpedalerne – og den mest respektløse del af ungdommen.”
– Dagbladet Information
“…én af de mest intense, forfriskende albumdebuter fra et dansk rockband i lang tid.” ✯ ✯ ✯ ✯ ✯
– Soundvenue

“Shoegaze and avant-garde spirit collided during Collider’s set. Pedalboards were ablaze as they’d rip through their layers of noise with healthy doses of psych – even throwing in some saxophone for good measure. This all may sound heady written out, but live it was much looser and just plain fun – the band beaming as they’d change aesthetics mid-track and constantly diverting expectations.”
– KEXP

“Collider will dizzy up their audience..”
– Roskilde Festival

“Woozy, reverb-laden guitars fill the mix while Marie Nyhus Janssen and Troels Damgaard-Christensen’s swooning harmonies have an air of Bilinda Butcher and Kevin Shields about them. However, proceedings take an unexpected discourse when Janssen whips out the saxophone and flute at regular intervals to create post-punk, jazz-tinged odysseys. Suitably aided and abetted by the taut rhythm section of Mikkel Trøjborg Fink and Johan Polder, their sense of unpredictability is what makes them such a breath of fresh air and ultimately, captivating outfit.”
– Dom Gourlay, Drowned in Sound