Live Music Odense

select captain

Select Captain har de seneste år være det musikalske alias for sanger, sangskriver og guitarist Kristian Gaarskjær!

Hans projekt er nu blevet udvidet til en duo med producer, sangskriver og multiinstrumentalist Søren Vestergaard som den anden halvdel. De har sammen skrevet og indspillet albummet Comes in Waves som udkommer fredag 25. september 2020. De to har tidligere arbejdet sammen på Select Captain albums, men med det nye album er samarbejdet rykket endnu tættere sammen.

Resultatet er et album med en unik, organisk og ambient lyd i et mix af akustiske og elektroniske instrumenter med et fokus på stærke melodier og en produktion der på én gang føles både moderne og traditionel. Tilsammen skaber det et særegent og personligt lydunivers. Som et møde mellem Ryan Adams, Thom Yorke, The National og Depeche Mode.

Tekstuniverset på det nye album er meget personligt og nærværende, og kredser bl.a. om Kristians hidtidige mangeårige kamp med depression, angst og et medfølgende hashmisbrug. Det går tæt på og berører temaer der ofte er tabubelagte og ikke altid får nok opmærksomhed. Det er meget ærligt og selvudleverende og resultatet er en håndfuld følelsesmæssigt tunge, men samtidig smukke, sange som dog har et endeligt glimt af lys og optimisme i horisonten.