Live Music Odense

basie for børn

Basie For Børn er en hyldest til den ikoniske amerikanske komponist og orkesterleder Count Basie – med et brændende ønske om at viderebringe den tidløse, smukke og underholdende musik, han skabte i løbet af sin karriere!

Basie var kendt for at være en barnlig sjæl, hvilket tydeligt blev afspejlet i hans musik – som dermed altid været som skabt til børn.

Basie For Børn fortæller historien om Count Basie, og om hvordan han blev et ikon i vestlig kultur i 30’erne og 40’erne. Orkestret sender publikum på en rejse tilbage i tiden, hvor de vil se, hvordan verden så ud på den tid både omkring og i Count Basies orkester. Det hele leveres gennem spændende og nye fortolkninger af Basies hits og klassikere.

Orkestret består af et hold af de fineste unge jazzmusikere på den danske jazzscene i dag:

Alt-saxofonisten Oilly Wallace har spillet med hvem som helst på den danske jazzscene fra DR’s Bigband til Carsten Dahl og Thomas Blachman. Oilly var nomineret til DMA prisen ”Årets Nye Jazznavn” i 2016 og er også vinder af både Bent Jædig Prisen og Piano Prisen.

Pianisten Zier Romme har været solist med DR’s Bigband og har spillet med markante musikere i både Europa og USA såsom Rodney Green, Paulo Fresu og Alvin Queen. Zier var domineret til DMA-prisen ”Årets Nye Jazznavn” i 2017 og er vinder af Bent Jædig Prisen og Piano Prisen.

Matthias Petris fantastiske basspil har ført til, at han i dag en af de meste brugte sidemen i Danmark. Derudover er han co-leader i ”Prism” med amerikanske stjernemusikere som Ralph Moore og Eric Reed.

Malte Arndal er en af de førende unge trommeslagere herhjemme og har spillet med både nationale og internationale artister som fx Olivier Franc, Jakob Dinesen, Christian Sands, Bernt Rosengren og Ethan Iverson.