Live Music Odense

KALEIIDO

”Soundscape Sessions” sætter rammen for unikke intime koncertoplevelser på Dexter!

Bands og artister er kurateret specielt hertil og det er meningen at præmissen skal udfordre publikum og samtidig give netop denne musik optimale rammer.
Det er koncerter der kræver fuld opmærksomhed fra publikum. Det er koncerter der præsenteres uden forstyrrende elementer udefra; i et, så vidt muligt, neutralt, lukket, mørkt og lydtæt rum. På den måde får indlevelsen de bedste kår og sanserne pirres optimalt.

Vi nedskalerer ved disse koncerter Dexters kapacitet til 50 gæster. Man skal være på plads inden koncertstart, ellers kommer man ikke ind. Baren er ligeledes lukket under koncerten.
I det omfang det er muligt, vil koncerterne slutte af med en Q/A med artisten eller bandet, hvor gæsterne kan få mulighed for at høre om kunstnerens egne tanker omkring musikken.

Duoen K A L E II D O udgiver deres debutalbum i januar 2021 på det danske pladeselskab ExoPAC Recordings!

På albummet føres lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kaleidoskop.

K A L E II D O skubber til grænserne for, hvad improviseret musik kan være og har med et stærkt afsæt i jazzen og traditionen omkring improvisation skabt en sonisk, elektronisk og ambient lyd, der endnu ikke tidligere er set i Danmark.

Duoens evige dogme om at lade musikken udvikle sig konstant ved at invitere nye musikere med hver gang de spiller, har skabt en helt særlig lyd, der er transcenderende, nærmest spirituel og sfærisk, som en rejse ind i nye afkroge af jazzens væsen. I et grænseland, hvor intet er givet på forhånd, bevæger musikken sig aldrig tilbage til et fast udgangspunkt, men alligevel med et stærkt DNA, der er afgørende for, hvilke musikere bandet inviterer indenfor.

Albummets gæstemusikere tæller Jakob Høyer på trommer, Anders Christensen på bas, Kasper Tranberg på trompet og vokalist Stine Steendorph.

K A L E II D O debuterede med den drømmende cross-over single VOYAGE PART I fra det kommende debutalbum i juli i år, efterfulgt af VOYAGE PART II i august og VOYAGE PART III i september. Alle tre udspil har fået opmærksomhed fra P8 Jazz såvel som P2, der har sat fokus på det nye navn og deres helt egen blanding af jazz og ambience.

Jonas Visti fra P8 Jazz skriver:
“Med K A L E II D O får du ambient improvisationsmusik malet med den helt brede og gullige efterårspensel. Med kun ganske få singler udgivet har K A L E II D O allerede slået sit navn fast på den danske jazzscene med sit enormt stemningsfyldte og rolige udtryk. Her bliver der brugt meget simple, men stærke virkemidler fra værktøjskassen, der til tider rækker ind i både de elektroniske og klassiske udtryksformer. Du kan bare komme som du er, men du går derfra som en anden.”