Live Music Odense

svaneborg kardyb

De to århusianske musikeres debutalbum, Knob, udkom i marts 2019, blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to nomineringer til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.
Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Jazzkonkurrencen 2019: “Det vindende band har fundet ind 0l kernen af deres egen lyd og leverer det med sikkerhed. De leverede smukke melodier med organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenterede os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk.”
Jury: Pianist Makiko Hirabayashi, Kat Jarby fra Kaja MANAGEMENT og trompeCst Mikkel Grevsen.


JazzLIVE: “Mesterligt underspillet, med en tyk hørm af 70-er soul/fusion, understreget af den lækre keyboardlyd og de antikverede trommers akustiske lyd.”