Live Music Odense

konstrukt

Tyrkiske Konstrukt vælter ud ad svingdøren med tunge grooves og nogle marvfulde saxofonskrig for dernæst at blive viftet tilbage i selvsamme sving-centrifuge med mere rolige sektioner, dog hele tiden med en stabil puls. Således skal ørernes antenner indstilles på stjerneskudsforblændende avantgarde funk, fri jazz og et arsenal af kosmiske klangkonstellationer. Tænk Agharta og On The Corner med Miles Davis, eller den mere groovende æra af Sun Ra Arkestra, men med et tilføjet lag af kosmiske lyde via trommemaskiner, synths og eksotiske rør- og blæseinstrumenter. Der er ikke mange bands, der kan slippe afsted med denne lyd uden at falde i en kedelig gentagelse af dem de står på skuldrene af. Men Konstrukt gør!

Konstrukt har gennem deres levetid spillet sammen med en regulær who’ who inden for den eksperimenterende musik. De har bl.a. arbejdet sammen med navne som Joe McPhee, Marshall Allen, William Parker, Keiji Haino, Peter Brötzmann, Akira Sakata, Evan Parker, Thurston Moore, Alfred Harth og mang andre.