Live Music Odense

FREJA KIRK

Freja Kirk sætter alle menneskers kamp for finde sig til rette på spidsen. Til rette i sin krop, til rette med sit køn, til rette med sine venner, til rette med sin sorg, til rette med sit begær. For hun lever hver dag midt i splittelsen og kan kun afløb for den i sine trappede soulsange. På sit kommende album, ’Pussyfied’, favner hun usikkerheden og fejrer sejrene.

Hun hverken en af drengene eller en af pigerne. Hun er hverken den strømlinede popsangerinde eller den kantede outsider. Hun er hverken en eksplosion af påtrængende selvtillid eller selvudslettende sky. For at fange Freja Kirk må man først og fremmest forstå det: Hver gang hun bliver forsøgt defineret, undviger hun. Hun eksisterer i et landskab uden klare svar, uden klare identitetsmarkører. Det er en risiko, de færreste tør løbe, men for hende kan det ikke være anderledes.

Og det skinner igennem på hendes kommende album ’Pussyfied’, der drilsk skifter mellem hårde frigørelsesanthems og blide selveksaminerende ballader.

”Det er et album om at turde være sig selv. Et opråb om, at vi er gode nok. Det er også et ret lummert album. Jeg håber, at folk for lyst til at kysse til koncerterne og dyrke sex til sangene derhjemme,” siger Freja Kirk.

Special Guest: Fanny Wree Facebook/

Fanny Wree konstruerer dyster elektronisk pop, der agerer lydbillede til sene nætter på mørke klubber, da vokalen både har evnen til at virke inkluderende og koldt distancerende. Det er et limbo mellem desperation og håbløshed, klokken 5 om morgenen på dansegulvet, der udgør omdrejningspunktet for mange af produktionerne. Det er den der fornemmelse af, at man er ude af stand til at vurdere, om det er den bedste idé at forfølge mørkets dragende forfører eller at tage hjem og sove.