Live Music Odense

Pierre Sørge & New Jungle Orchestra- 40 år i junglen

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra – 40 År i Junglen. 1980-2020!

Jungleorkestret fik sit internationale gennembrud da de i 1986 blev inviteret til Chicago Jazzfestival for at repræsentere årets nyskabelse på den europæiske jazzscene. New Jungle leverede en intens koncert lørdag aften 8pm på den store scene i Grant Park for 60.000 publikummer med ”Art Farmer & Benny Golson Quintet” som opvarmnings band og vores optræden blev belønnet med den største applaus NJO har fået.

Aftenen sluttede med den amerikanske jazzsangerinde Sarah Vaughan.

Året efter fik vi et ugelangt engagement på datidens mest hippe jazzklub i New York, Sweet Basil. Efter åbnings-koncerten fik vi topkarakter af New York Times og NewYork Post, som betød at ugens øvrige koncerter straks blev udsolgt.

Siden 1980 har NJO spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, – for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser på Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – i Ungdomshuset – i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.