Live Music Odense

Dopha

Med sin seneste single ’Happy For Me’ strøg Dopha til tops på den danske radiohitliste, hvor sangen indtil nu har ligget 10 uger i top 10. Nu udgiver den anmelderroste sangerinde opfølgeren, ’The Game’, der også er titelsangen på hendes kommende debutalbum!

Overbevisende. Tryllebindende. Ubesværet. Det er nogle af de ord, Dopha har fået med på vejen, siden hun i efteråret 2019 debuterede med singlen ‘September Till June’. Allerede ved førstesing-len blev hun af toneangivende medier som Soundvenue, Politiken, GAFFA og Bands Of Tomorrow spået en lys fremtid som en af Danmarks næste store popstjerner med et sangskrivertalent, der rækker langt ud over de danske grænser. Det ser ud til, at profetierne kommer til at holde stik.

Siden Sofie Dopha flyttede fra hjemstavnen Romalt til København, har hun udgivet to populære sange, spillet anmelderroste headliner-koncerter og blevet booket til toneangivende – og nu des-værre aflyste – festivaler såsom SPOT Festival, Roskilde Festival og Musik I Lejet. Nu udgiver Dopha sin mest fuldendte komposition til dato, ‘The Game’, der handler om at være forelsket i idéen om et andet menneske.

Om sangen fortæller Dopha:

“Jeg har altid været lidt af en drømmer. Derfor oplever jeg på godt og ondt, at jeg investerer mig selv i tanken eller fantasien om noget, og når virkeligheden så rammer, kan den ramme hårdt. Jeg havde været i et forhold, hvor jeg var blevet i tvivl, om vi i virkeligheden bare var mere forelsket i idéen om hinanden. Men spillet imellem os var alligevel for pirrende og nærmest for afhængig-hedsskabende til at stoppe.”

Udover at lytte til den nye single kan publikum se frem til at opleve Dopha live i efteråret, hvor hun sammen med sit velspillende band skaber et mere råt og rocket lydbillede.

Om Dopha’s debutkoncert på Ideal Bar skrev Soundvenue bl.a.:

“Allerede fra koncertens første anslag tydeliggjorde den inderlige klaverballade “Always Right” nemlig, at hovedpersonens mere end kompetente vokal var i stand til at tryllebinde helt uden hjælp fra et ellers velspillende band. Dopha vekslede ubesværet mellem nærmest luftig hvisken og store kraftudladninger gennem hele koncerten, og hendes artikulation og frasering var fuld af interessante teksturer.”