Live Music Odense

karenina

På trods af sin korte tid på den danske musikscene spillede Karenina i 2019 på Tinderbox, Live Camp’en på Smukfest, Kløften Festival og Jelling Musikfestival. Tidligere har de spillet på Made in Esbjerg og ageret opvarmning for større navne som Kellermensch, Annika Aakjær og Katinka.

Bandet udgav i efteråret’18 sin debut-EP ”Under tiden”, der høstede gode anmeldelser hos både GFR og Musikblogger. Karenina forener det organiske med det beskidte og Lo-Fi elektroniske, mens der ubesværet strøsvelovervejet, dansksproget lyrik henover. Musikken balancerer sig både tematisk og klangmæssigt mellem to modpoler: det euforiske og det melankolske.

Netop følelserne er centrale i Kareninas musik, hvor man hurtigt mærker ordene helt tæt på. Bandet består af Anna Halkjær(forsanger/guitarist), Emil Mathiasen (kontrabas/moog) og Jeppe Bredahl (trommer/backingtracks). Navnet Karenina er lånt fra Tolstojs litterære univers, hvor Anna Karenina kæmper for et helhjertet liv fyldt med passion og autonomi. De samme temaer går igen hos den danske Karenina, som udtaler: »Vi synes, det er så vigtigt at vise, hvem man er –også når man ikke lige helt ved, hvem det er.

Man har så uendeligt mangefacetter og virkeligheder, og der er noget vigtigt i dem alle. Der eksisterer ikke kun den polerede, kontrollerede overflade, og det er netop dét, vi forsøger at vise med Karenina«.

I Kareninas univers er ingen følelse hverken for kompliceret eller for banal til at blive vist frem. Det handler om at være helhjertet og nærværende; at have mod til at vise alt, hvad man er.