Live Music Odense

Calby

Hans første single blev P3’s Uundgåelige. Hans første koncert blev udsolgt. Hans anden single har bragt ham i folkets søgelys i ind- og udland. Calby er på danskernes læber. Til efteråret er han klar til at tage på sin egen tour rundt i landet.

Man kan fristes til at tro, at vi har at gøre med en selvsikker kunstner, der i en tidlig alder udstak en retning for sig selv og fulgte den med største selvfølgelighed. Men så enkelt er det ikke. Sangene har en klar tematik om det evige voksende menneske og alle de udfordringer, opture og nedture livet kaster af sig.

Han voksede op med musik og sov i sin barnevogn bag Copenhagen Jazzhouse, når hans forældre optrådte. Det var aldrig et spørgsmål, om han skulle være musiker. Spørgsmålet var, hvilken vej der var den rette. Vejen er for alvor fundet nu, og i samarbejde med co-producer Magnus Larsson, medgrundlægger af Lukas Graham, har Calby skabt et ambitiøse og kompromisløst soulunivers.

Der er en masse amerikansk tradition på spil hos Calby. Selve grundindspilningerne er one-takes lavet på analog 8-spors bånd, for med Calbys egne ord tilføjer det ”en dimension af tilstedeværelse, jeg ikke har kunnet finde andre steder.”

Hans sange og univers bevæger sig i krydsfeltet mellem soul, pop og indie rock og besidder en tidløshed, som gør det svært at definere, om musikken er skabt i dag eller i en anden tidsalder.
Der er fokus på det gode håndværk, live instrumenter og den stærke sang.