Live Music Odense

deerborn releasekoncert

Det er fire år siden, Deerborn sendte debutalbummet ‘Crash and Burn’ på gaden og nu er de endelig klar med nye toner i form af deres andet album ‘Where Demons Hide’, som udkommer på Celebration Records fredag 28. august 2020!

Gruppens selvproklamerede genrebetegnelse ‘dark americana’ har fået flere teksturer, en dybere slugt og dragende dunkelhed, og det er på mange måder et nyt Deerborn, vi møder anno 2020.

De fem medlemmer er i mellemtiden alle blevet fædre og har fordelt sig en bred geografisk radius i Kokkedal, Nyborg, København, Odense og Svendborg. Forsanger Lasse Nørby har desuden købt en 200-år gammel gård og der går jo også tid med at restaurere sådant et projekt.

Tiden er dog også brugt på at udvikle det fælles musikalske udtryk og Deerborn får det absolut optimale ud af deres særlige take på den klassiske quiet-loud rockformel.

Bandet har begået et alsidigt værk, som veksler mellem det eksplosivt ekspressive og den ulmende indestængthed, og hvor både Neil Young, Pearl Jam, Rage Against the Machine og Grinderman dukker frem på nethinden.

Albummet stævner ud med ‘Figured Out’, som på glimrende facon viser Deerborns sikre greb om den klassiske tidløse rocksang. ‘You Better’ slæber sig afsted med en fuzzet ball & chain gang-vibe og leder naturligt over i den hammond-snurrige energibasker ‘Dance In Silence’. Herefter kommer albummets første afdæmpede moment med den eftertænksomme ballade ‘Can’t Find My Way’, som efterfølges af ‘Where Demons Hide’s dragende dunkelhed og desperate eksplosion. Den ligeledes dynamiske og ekspressive ‘Paperkite’ bygger bro til de sfæriske og introspektive ‘Call Out My Name’ og ‘You’ve Been Bent’, hvor man får lov til at at puste ud inden albummet med ‘Remember’ ringer ud med på en klanbund af karthasis og hårdtslående energi.

Deerborn har et fuldkomment sikkert greb om virkemidlerne og ‘Where Demons Hide’ er en rejse ind i mørket, men samtidig med en moden erkendelse og selvrefleksion, som gør én klogere på sig selv, frem for at fortabe sig i fortvivlelse.