Live Music Odense

NOMADE: Kogekunst / Animaux Animé / Afskum / Blitzkrig

FIRE KONCERTER, TO VENUES, ÉN AFTEN MED DE FEDESTE UPCOMING ARTISTER FRA DEN DANSKE MUSIKSCENE. DET ER NOMADE – EN HELT NYE KONCERTOPLEVELSE I ODENSE PRÆSENTERET AF KULTURMASKINEN OG STUDENTERHUSET

Nomade går i luften for første gang den 9. maj med Kogekunst, Animaux Animé, Afskum og Blitzkrig på de to scener i Kulturmaskinen og Studenterhuset. Det bliver en aften uden filter, hvor grænserne flyttes, og oprigtigheden og det grimme dyrkes i lydbilleder, der strækker sig fra svedig dødsdisko over syret, morsom og paradoksal pissen på popmusikken til ambitiøse beats og rå, dystre tekstuniverser fra øjeblikket, hvor festen slutter og tomheden indfinder sig.

Som musikalske nomader går vi sammen fra den ene koncert til den næste. Aftenens første band spiller på Studenterhuset, og når musikken slutter her, er der heldigvis mere! Ledet af aftenens vært, LADJ, går turen videre til aftenens anden koncert i Kulturmaskinen og senere tilbage igen. Efter den fjerde og sidste koncert, der spilles i Kulturmaskinen, går vi dog ikke hjem! Der er nemlig efterfest på Studenterhuset!

Koncertoplevelsen til Nomade kan altså minde om sommerens festivaler, hvor publikum flyder fra én koncert til den næste – til festivalerne dog aldrig helt i samlet flok med de præcis samme destinationer på musikruten, og derfor aldrig med helt den samme delte oplevelse og fælles hype, som den vi ønsker at skabe til koncerterne og på ruten mellem de to venues.

KOGEKUNST: August sidste år udgav Kogekunst debutpladen ”SEXEDE”, som høstede forrygende anmeldelser. Duoen fra Aalborg har siden rørt, inspireret, overbevist og provokeret sit publikum til koncerter på bl.a. Roskilde Festival, Bremen Teater og Spot Festival. Den 23. november udkom deres andet album ”LALA”, som ifølge dem selv er et album med sjæl og krop – et fristed for tanker og længsler – et sted for alle.

ANIMAUX ANIMÉ: Blæsende direkte ud af Koldings undergrund med et hidsigt mix af disko, punk og 80’er synthesizers kommer Animaux Animé med deres helt egen genre: ’dødsdisko’. Live tager bandet dødsdiskoen til endnu vildere højder, hvor de med fuld makeup og kostumer kreerer en energisk, grænsesøgende teaterkoncert for og med publikum i et teatralsk kaos, der skubber til grænserne for underholdning.

AFSKUM: Med den ene hånd på hjertet og den anden solidt plantet om flasken, bestræber Afskum sig på at dyrke oprigtigheden. Det er sange om tomheden efter klubben med et råt og dystert tekstunivers. Båret frem af ambitiøse beats prøver Afskum at tage lytteren med til Danmarks mest deprimerende morgenfest.

BLITZKRIG: Blitzkrig dyrker det store lydbillede, og drengene er ikke bange for en dybfølt guitarsolo. Lyden bæres af en pulserende bas og en vedholdende rytme, der sender tankerne tilbage på danske Kliche og britiske The Cure. Teksterne er på dansk, og de bearbejder længsler og desperate drømme om at vende tilbage til ungdommens uskyld i den isolerede provinsverden i Thy