Live Music Odense

songwriters in a round

Maria Molde

LYT! + LÆS!

Maria Molde er en ny stemme på den danske singer/songwriter scene, og hun har noget på hjerte. Hendes danske sange kredser om kærlighed, melankoli, inderlighed og om det fundamentale vilkår, at vi er forbundet med naturen. Maria synger medrivende om spændingen mellem glæden over tilværelsen samtidig med dén længsel efter ro og nærvær, der følgr i kølvandet på uroen over, hvor verden er på vej hen. Marias lysende stemme er blevet sammenlignet med både Alison Krauss og Alberte. Musikken har rødder i såvel amerikansk country og bluegrass som nordisk folke- og visetradition. Marias forbilleder tæller både amerikanske musikere som Aiofe O’Donovan, Sarah Jarosz og Chris Thiele og svenske musikere som Jan Johansson, Cornelis Vreeswijk og Esbjørn Hazelius. Sangene er bygget op omkring Marias mandoliner, som tilføjer musikken deres helt egen sprøde lyd. Til daglig spiller Maria med sit band MOLDE, men denne aften vil hun optræde solo.

”En positiv overraskelse fik publikum også af singer/songwriter Maria Molde, der sprang til på et afbud. […] Hun gav en flot solokoncert med den smukke stemme i fokus og kun akkompagneret af sin mandolin”. Anmeldelse fra Strib Vinterfestival 2020 af Per Dyrholm fra Rootszone.dk

Henrik `FAZE` Nybo

HENRIK `FAZE` NYBO har et livs musikalsk erfaring i bagagen – helt tilbage fra dengang spillestederne var røgfyldte. Sangskrivningen har i mange år været en fast del af Nybos virke. Baggrunden i folk og blues skinner tydeligt igennem i hans musikalske udtryk, som trækker på såvel den nordiske som den amerikanske tone. Siden 2016 har Nybo i sangskriverduoen FAZE`N`MIR samarbejdet tæt sammen med Mir B Weber. Ved koncerten på Dexter præsenterer han både eget materiale og co-writingen fra FAZE`N`MIR. På ydmyge steder, på bonede gulve og festivaler fra Gedser til Skagen har han tjent sine sporer. Henrik Nybo betjener med overskud sin slideguitar og gamle Høffner med rødhåret pinup. Han er kendt for at skabe en varm og tæt atmosfære, hvis dybde og udtryksfuldhed spænder lige fra sorg og smerte til håb og glæde.