Live Music Odense

THE NORTH FEAT. NORMA WINSTONE (CA/UK/SE/DK/FI) THE MUSIC OF KENNY WHEELER

The North følger deres Juno Award-vindende debut op med en ny optagelse, The Music of Kenny Wheeler, der fejrer arven efter en af ​​de mest markante jazzkomponister i de sidste 50 år!

Den canadiskfødte trompetist Wheeler flyttede til London, England i 1952, hvor han til sidst etablerede sig som en af ​​de førende kunstnere på det ikoniske skandinaviske ECM-label med albums som Deer Wan og Gnu High i 1970’erne.

Hans produktive karriere strakte sig ind i det nye årtusinde, før han gik bort i 2014 i en alder af 84 år.

Wheelers musik har haft en stor indflydelse på flere generationer af musikere, især i Canada, England og Skandinavien. Det er måske passende, at en international jazzgruppe, der repræsenterer disse tre regioner, hylder Wheeler i det, der ville have været hans 90. år.

The North blev dannet i 2015 som et samarbejde mellem canadierne Mike Murley (saxofoner) og David Braid (klaver) med skandinaverne Anders Mogensen (trommer) og Johnny Åman (bas). For Kenny Wheelers musik syntes det kun passende at inkludere den britiske trompetist Percy Pursglove som gæsteartist.

The North:
David Braid, piano (CANADA)
Mike Murley, saxophone (CANADA)
Johnny Åman, bass (FINLAND/SWEDEN)
Anders Mogensen, drums (DENMARK)
Percy Pursglove, trumpet, flugelhorn (UK)

Norma Winstone, vocalist (UK)