Live Music Odense

patina (AFLYST)

En dansefest for alle utilstrækkelige

Patinas kerne er tre trommeslagere, der skiftevis giver den som frontmand og skaber et ekstatisk fællesrum, hvor man med åbent bryst kan stille sig sårbar. Rygtet om Svendborgbandets hæsblæsende koncerter løber med stigende hast – derfor skal de med Alphabeat på tour. Og derudover hopper de på deres første egen Danmarksturné i 2020. Både publikum, medierne og musikbranchen har antennerne ude og øjnene på Patina – fuldt fortjent. Svendborgbandet vandt sidste år DRs KarriereKanonen 2019 og er startet 2020 imponerende op som vindere af Talent Legatet ved Odense Live Prisen 2020 og ugens P3’s Uundgåelige i uge 5, lige op til at de drager på tour med Alphabeat og selv lægger vejen forbi ByLarm festivalen i Oslo.

Fra Dropbox-eksperiment til fordomsfri lyd og stage presence 

GMS. Det er initialerne for Gregers, Mads og Søren. Det er sådan, de underskriver deres inkluderende updates på de sociale medier. Og det er navnet på den dropbox-mappe, der oprindeligt
lagde grunden for Patinas åbne, fordomsfri måde at skabe sange på.

De tre har rødder i Svendborg og tråde ind i kollektivet Vellness Plader, der har været toneangivende i dansk lo-fi-pops undergrund. De oprettede mappen som første led i et uformelt eksperiment, hvor alle bød ind. Da de stod med sangen ’naervaer’, kiggede de på hinanden og var enige om, at her var mere at efterforske. Det var på én gang medrivende funky som 1980’erne danske guldalderpop og råt, oprigtigt som postpunken.