Live Music Odense

nyt blod vol. 17

Røde Kinder er en dansksproget duo fra København der udspringer fra et tæt samarbejde mellem de to sangere og sangskrivere Jonas Emanuel og Selina Gin (Nelson Can). På kun 3 dage i studiet
udviklede dette lovende projekt sig fra et frit kreativt pusterum til et seriøst bud på en ny og vedkommende stemme på den danske musikscene.
Røde Kinders debut EP fik en varm modtagelse af bl.a. DR’s P6 Beat og Gaffa, der kvitterede med 5/6 stjerner.
Det rå og upoleredere væsen er kernen i Røde Kinders univers og skinder igennem i sangene såvel som den kreative process.
Live udvides duoen med Maria Juntunen (Nelson Can) på trommer.

Sært Skarn er lyden af storladen melankoli, fængende melodier og poetisk lyrik. De dansksprogede tekster kredser om temaer som menneskehedens forgængelighed og ungdommens uovervindelighed. Genren er kompromisløs alternativ rock med referencer til Radiohead, Jeff Buckley og Kashmir ‘99.
Bandet er opstået som en naturlig forlængelse af EP’en “Sært Skarn”, som forsanger Mathias Winther udgav i december 2018.
Bandet har i august ’19 modtaget store roser fra Manoj Ramdas (The Raveonettes) og Kristoffer Rom (TAMBOURHINOCEROS, Oh No Ono) for deres koncert for en fyldt sal til Uhørt Festival.

Med rødder i det både tunge, akustiske, elektroniske og psykedeliske i en vifte af projekter har Søren Emming bevæget sig igennem flere forskellige musiske landskaber som sangskriver og multiinstrumentalist. I centrum er altid den melankolske og reflekterende sangskrivning, som gør sig gældende på både engelsk og på modersmålet dansk, hvor hverdagens små billeder og tanker gøres til springbræt for følsomme emner som eksistens, historie og liv og død.
Blandt andre behandles disse temaer især på de to enkeltudgivelser ”Søjler” (2017) og ”En elmast på en gravhøj” (2018) samt på EP’en ”Krager i hvidt” (2018), som tager sit udgangspunkt i rejser og længere familiehistorie i Øst- og Centralafrika.
Tænksomme tekster, fængende instrumentpassager og dyb rungende vokal byder publikum indenfor i en indadvendt og til tider dunkel musikalsk verden af melodier og ord, som leder en igennem de ofte oversete afkroge af sjælelivet, hvilket især kommer til udtryk på det nyeste udspil; maxi-singlen ”Sorte vinge” (2019).
På scenen sætter kombinationen af guitar på skødet, tamburin på foden og indlevelse bag mikrofonen rammen for en minimalistisk omend dynamisk musikalsk verden med plads til fordybelse. Med sit band ’Ødeland’ i ryggen udvides dette mørke univers af melodier og ord.