Live Music Odense

JOYCE / MEKDES / SØN (AFLYST)

DanceLikaMonkey præsenterer tre af den danske musikscenes mest lovende, nyere artister denne aften, der bliver den første i en række af koncertaftener i 2020 med kunstnere, du bliver stolt af at have hørt live før alle andre. Aftenens line-up er Joyce, Mekdes og Søn – og det er ikke kun DanceLikaMonkey og Kulturmaskinen, der spår dem til en prominent plads på den danske musikscene: både Mekdes og Joyce er nemlig på GAFFAs liste over artister, der bliver store i 2020, mens Søn blandt andet er blevet nomineret til tre Steppeulven 2020-priser (Årets håb, årets tekstforfatter og årets sang).

JOYCE
Som et af dansk musiks nye og helt store håb, kondenserer Joyce tidens musikalske ånd med tråde tilbage til de store rockkoryfæer. Joyce skriver sange ud fra en umiddelbar mavefornemmelse og energi, som også er det særegne der gennemsyrer deres koncerter.

På trods af deres korte levetid, har ordet spredt sig i den københavnske undergrund om et band, der fra første anslag har en sindssyg energi og nerve live. Og rygtet taler sandt. Da Joyce spillede deres kun anden koncert på et udsolgt Stengade i København, var det proppede spillested vidne til en kraftpræstation, som tegner lovende for bandets kommende koncerter og debutalbum der lander i 2020.

MEKDES
Der er landet en ny, stærk soulstemme i det danske musiklandskab. Hun hedder Mekdes.

Med inspiration fra kvindelige R&B- og soul-kollegaer som Jorja Smith, Kehlani, Ella Mai, NAO og Billie Eilish, skriver hun musik og tekster med personlighed og synger med en stemme, der både udstråler styrke og sødme. Mekdes lyder af hele verden, og den unge musiker har bestemt heller ikke planer om at stoppe ved hjemlandets grænser – musikken skal ud over stepperne, og Mekdes er allerede godt på vej!

SØN
Et højskoleophold blev startskuddet til bandet Søn, der ifølge dem selv leverer ”smadderpop med improvisatoriske tendenser” fra blandt andet rock og jazz. Gruppens fem medlemmer har sammen fundet deres helt egen lyd og poetiske tekstunivers, som ”rager … op fra rockmusikkens tidstypiske trivialiteter” (Soundvenue). Bandets debutalbum ”Det skandinaviske design” udkom i februar 2019 og høstede blandt andet 5 stjerner fra Soundvenue.

Om debutalbummet skriver Soundvenue: ” Ambitionerne er tårnhøje, sangskrivningen er knivskarp, og albumstrukturen er umådeligt velovervejet – det er sjældent, man falder over et debutalbum af samme kaliber som ‘Det skandinaviske design’.”