Live Music Odense

Mawic // Weal // Nicotine Nerves

MAWIC
Danmarks næststørste musikpris ”Odense Live Prisen” gik i 2019 til Mawic. Musik skal opleves, føles og mærkes, og det kan man hos odenseanske Mawic. Sangene er skabt til at blive sendt udover scenen og mod publikum, for det skal være en oplevelse at gå til Mawickoncert. Den seneste tid har budt på en udsolgt releasekoncert i Rocklounge på Musikhuset Posten, samt support for bl.a. “The Boy That Got Away” og århusianske “White Dominos”. Mawic er desuden kendt for indløbshymnen til byens ishockeyhold, Odense Bulldogs, ”I Know You Know You Will”, som også titlen på debutalbummet, som udkom i 2018.

Weal
Med guitarerne i front, dyb vokal og tungsindig lyrik, rammer Weal en lyd, der dyrker det støjende og stemningsfulde, det dystre og alternative – stadig med solid sangskrivning og stærke melodier, som rød tråd. EP’en ’Melt’ (2019) havnede hurtigt på playlisten hos Carsten Holm på P6 Beat, ligesom den også har givet flot omtale på en række musikblogs og podcasts i både Danmark, Tyskland, England og USA. Weal trækker tråde til navne som The National, Mogwai, Interpol samt de danske støjrockere Speaker Bite Me. Men de gør det på deres egen måde. Det er scandinavisk støjrock noir.

Nicotine Nerves
Nicotine Nerves er en garage rock’n’roll-duo fra Aarhus. Nicotine Nerves er forvrænget guitar, vokal og trommer. Nicotine Nerves er direkte sangskrivning, der rammer hårdt.
Nicotine Nerves er lyden af ungdom, angst, stress og nikotin. Nicotine Nerves er født efter, at deres helte er døde. Nicotine Nerves er Nirvana tilsat en dunk benzin antændt af en døende cigaret. Nicotine Nerves har netop udgivet debutalbummet ”1995”. Nicotine Nerves er 1995 i 2019. Nicotine Nerves er både nu og dengang. Nicotine Nerves er alligevel ikke Nirvana. Nicotine Nerves er Nicotine Nerves, og Nicotine Nerves er nu!