Live Music Odense

nejrup

Nogle vil måske huske Nejrup fra Jaiyede Jazz Festivalen i 2019, hvor de åbnede ballet. Denne koncert blæste os bagover, og derfor er de blevet inviteret tilbage til Vinterjazz-festivalen.
Mikkel Nejrup Forchhammer er en selvlært synthhacker, pianist og producer fra København, som fusionerer kontemporære House grooves med Space-Age jazz og broken beats for at skabe labyrintiske kompositioner til dansegulvet. Nejrups debut MANDA er et resultat af mange års eksperimentering og noodling på hans Fender Rhodes og hjemmebyggde synth-samling. Han lader sine melodier simre med luftige synths og improviseret liveinstrumentering kombineret med en kærlighed til dybdegående harmonier og således leveres og produceres der en kompositionskompleksitet, som har referencer til Radiohead og Floating Points. Derudover er der også tråde til spirituelle jazz cats, som Pharoah Sanders og Herbie Hancock og obskure outfits, som Starcrost og 47 Times Its Own Weight. Red Greg, Kaidi Tatham, Gilles Peterson og Mafalda kan også nævnes for deres frygtløse øre for at fusionere stilarter på tværs af tempus og rum. Live har Nejrup sit synthesizer-arsenal med, hvor der muteres en kombination af live keys og sekvenserede modulære elementer. Her flankeres Nejrup af den yderst habile bassist Emil Just og trommebæstet Mikkel Ayi Okine, som begge også medvirker på debut EP’en MANDA.

Entré: 60 kr.
Fri entré med musikårskort.