Live Music Odense

goat (jp)

Sidst Goat gæstede Momentum Musik var den bragende udsolgt, så sid ikke for længe på den her.

Goat er et japansk band fra Osaka, og de spiller med traditionel rock-opsætning bestående af bl.a. guitar, bas og trommer. De lyder dog på ingen måde som et traditionelt rockband! Faktisk er der nærmest ingen andre bands, der lyder som Goat. Goats udtryk er overvejende rytmisk drevet. De nedtoner det melodiske aspekt af deres instrumenter og anvender dem mere perkussionistisk for at forstærke beatet. Derudover kaster Goat sig rundt i harmonier, der ligger uden for tolvtonerskalaen. Deres musik er forankret i minimalisme, tilsat en god portion eksperimenterende rock, free-jazz og elektronisk musik. Goat excellerer i cykliske og monotone rytmer, som vikler sig ind og ud af hinanden i en konstant mutation og søgen henimod noget homogent, Ikke ulig den motorik man kender fra dele af Krautrocken hos bands som fx Neu! Goat har udgivet to plader. Henholdsvis ‘New Games’ fra 2013 og ‘Rhythm & Sound’ fra 2015, og der er efter sigende et nyt album på vej i 2019 på Morphine Records.