Live Music Odense

Giraffe (DE) & Spiritczualic Enhancement Center (INT)

Det Hamborg-baserede band, Giraffe, opererer i en musikalsk drømmeverden, hvor sære skabninger tager form af toner og kollektive forløb. I 2017 udgav trioen deres album “June” og EP’en “Climate”. Begge viser korte, episke og følsomme samtaler mellem Charly Schöppner på percussion, Sascha Demand på elektrisk guitar og Jürgen Hall på synthesizere. Resultatet er en sublim spænding i sig selv: en psykoakustisk destillation af improvisation, komposition og eksperiment, hvor klaprende percussion, syntetiseret transcendens og drømmende elektrisk guitarserialisme omdannes til radikal poetisk rejsemusik. På deres nye album “Shine & Dark” fra 2019, opbygger Giraffe deres musik omkring akustiske trommer, frame-trommer* og elektrisk percussion, der fremkalder spirituel jazz og percussive etniske fornemmelser, mens mørke synthlag og fascinerende guitar-mikrotonalitet danser omkring den rytmiske spænding. Således åbner Giraffe op for en forførende og vidunderlig musisk historiefortælling, der åbner porte til et multi-lageret musikalsk paradis.

* Ét af de ældste instrumenter vi kender til og rygtet vil vide, at det muligvis er den første form for tromme der er udviklet overhovedet.

Spiritczualic Enhancement Center (INT)

”Me and My Students Have Reached Higher Levels” er bandets seneste album og det præsenterer sig selv som et uklart og altid morfisk melange-jazzalbum. Produceret og spillet af otte musikere, der har rødder i Iran, Israel, Amerika, Rusland, Rumænien og Tyskland er dette album en distinkt og centrifugal styrke i sig selv. Således står menuen på en langsom simrende gryderet fuld af droner, blæsere, slagtøj og feedbacks. Når retten er færdig og serveres smager det af en retrofuturistisk lyd, der i højere grad består af synkroniseret sindstilstande frem for melodi og skala. Herved vækkes der minder om Miles Davis’s Big Fun fra 1974 eller en jukebox bestående af kun Sun Ra og CAN 7”.

Entre: 60kr.
Døre kl. 20:30
Koncertstart kl. 21:30

Gratis entre med musikårskortet.