Live Music Odense

sara parkman (se)

Sara Parkman er det helt store nye stjerneskud på den svenske folk-himmel, og hun anerkendes vidt og bredt for sine evner som både sangskriver, sangerinde og violinist! Med sit helt unikke udtryk, der involverer smuk stemningsfuld sang, violin, synthezisers, en til tider beskidt elektronisk lyd og stærke tekster, har hun allerede cementeret sit navn og ses af mange som en stor fornyer af genren! Også uden for folk-scenen høster hun respekt for sin visionære tilgang til musik!

Parkmans inspirationer kommer fra kirkemusik, traditionelle hymner og pop og hun formår at skabe noget, der bærer folk-musikken solidt ind i fremtiden! Hendes plade ”Sara Parkmans Skog” blev i 2016 en øjeblikkelig succes – også udenfor folk-scenen – og markerede hendes store gennembrud!

Siden har Sara Parkman har lavet samarbejder med nogle af svensk musiks allerstørste navne f.eks. Fever RayBob Hund og Silvana Imam, og hendes musik er blevet brugt i dokumentarfilm, spillefilmen Amatörer (2018), spillet i landsdækkende radio, og hun har sammen med den mangeårige samarbejdspartner, Samantha Ohlanders, lavet et musikalsk teaterstykke, Fäboland, der har gået sin sejrsgang på teatre i hele Sverige (Riksteatern) såvel også på det svenske nationalteater! I 2019 er hun aktuel med en ny plade, “Vesper” (udkommer september 2019) og vil i den forbindelse turnére Danmark i 2020!

– Vinder ”Artist of the Year”  (2017) Swedish Folk & World-Music Gala.
– Vinder “Album of the Year” (2018) Swedish Folk & World-Music Gala.