Live Music Odense

HORSE ORCHESTRA (IS/NO/SE/DK)

Bandmedlemmerne lykkes med at kombinere dele af jazzens historie med moderne genrebrydende musikalske eksperimenter. Klassiske jazzkompositioner fra 1920’ernes New Orleans møder fri jazz fra 60’erne og blander sig med moderne klassisk musik, og det hele ender i enoriginal, postmodernistisk stil, der ikke findes lignende af på den nordiske jazzscene.

Horse Orchestra består af syv unge musikere fra Island, Sverige, Norge og Danmark, og bandet er et vidnesbyrd fra en ny generation af musikere, der mestrer deres musikalske historiske arv og forsøger at hjælpe den moderne jazzmusik med at nå nye højder. For Horse Orchestra er humor et lige så vigtigt element som instrumentel ækvilibrisme og bevægende kompositioner. På denne måde er den humoristiske og blomstrende musik så smitsom, at du med glæde engagerer dig i orkestrets lejlighedsvis ekstreme tonale eksperimenter.

Orkesterets debutalbum, Living the Dream, blev udgivet i september 2014 og vandt to Danish Music Awards Jazz i 2015 i kategorierne “Årets nye jazznavn” og “Årets særudgivelse”. I oktober 2016 udgav Horse Orchestra deres andet album, Four Letter Word, med fantastiske anmeldelser, og i december 2018 udgav orkesteret deres første video-EP.

De syv heste har turneret i det meste af Europa med koncerter i Danmark, Norge, Island, Tyskland, England, Italien og Serbien samt Sydkorea, Hong Kong og Kina. I april 2018 optrådte Horse Orchestra på den tyske konference og showcase festival Jazzahead som et af kun to danske bands på det officielle program.